Feuz potešil tisícky Švajčiarov, vyhral kráľovský zjazd

TA3 SITA
12.2.2017 18:24

Najočakávanejšie zlato z majstrovstiev sveta v alpských disciplínach v St. Moritzi zostáva vo Švajčiarsku. Kráľovský mužský zjazd vyhral Beat Feuz s náskokom 12 stotín sekundy pred Kanaďanom Erikom Guayom a 37 stotín pred Rakúšanom Maxom Franzom.

Feuz potešil tisícky Švajčiarov, vyhral kráľovský zjazd
SITA/AP

Úradujúci majster sveta z Beaver Creeku 2015 Švajčiar Patrick Küng skončil štvrtý spoločne s nórskym favoritom Kjetilom Jansrudom. Obom chýbalo k bronzu máličko - prehrali ho o 2 stotinky sekundy.

Zjazd mužov na svahu Corviglia sa konal v skrátenej podobe, štart pretekov bol vo výške 2745 m, teda o 150 m nižšie, ako bolo plánované. Podľa pôvodného rozpisu sa malo jazdiť už v sobotu, ale proti bola hmla. Z 56 pretekárov na štarte klasifikovali v cieli zjazdu 53. Jediný slovenský reprezentant Martin Bendik obsadil 41. priečku s odstupom 3,75 s na víťaza.

Bývalý trojnásobný juniorský svetový šampión Feuz vybojoval trinástu zlatú medailu pre Švajčiarsko na majstrovstvách sveta v zjazde mužov. Celkovo majú Švajčiari v tejto kráľovskej disciplíne na konte 41 cenných kovov, čo je historicky najviac.Rodák zo Schangnau si dal zlatou medailou pekný darček k tridsiatym narodeninám, ktoré dovŕšil v sobotu. Bronzový z MS 2015 v Beaver Creeku dosiahol na sanktmoritzskom snehu najväčší úspech v kariére.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok