Začal sa jeden z najväčších európskych karnevalov. Benátky hýria maskami

TA3 TASR
11.2.2017 21:03

V talianskych Benátkach sa začal tradičný karneval a mesto na lagúnach zaplavili ľudia v maskách prepracovaných do najmenších detailov. Karneval potrvá do 28. februára.

Benátsky karneval otvorilo vodné predstavenie: z vôd kanála Cannaregio sa vynorila mýtická kráľovná mora so sprievodom fantastických morských tvorov na počesť oceánu a Mesiaca. Karneval je jedným z najobľúbenejších akcií Benátok. Jeho súčasťou sú bály masiek, sprievody gondol na kanáloch, súťaž krásy a ďalšie aktivity v meste.

Pravdepodobne najočakávanejšou udalosťou je tzv. let anjela, ktorý sa spustí na oceľových lanách z veže sv. Marka do davu ľudí na Námestí sv. Marka. Tento rok ním má byť úradujúca kráľovná karnevalu, minuloročná víťazka súťaže krásy Claudia Marchioriová. Akcia sa uskutoční 19. februára.

taliansko-benatky-gondoly-1140-px-sita-ap_0a000002-6d90-c782.jpg

Podľa najnovších štatistických údajov z roku 2015 navštívilo karneval v Benátkach, ktoré majú oficiálne 850.000 obyvateľov, 8,7 milióna návštevníkov. Najviac - 2,1 milióna - bola Talianov z iných častí krajiny, 1,1 milióna  návštevníkov prišlo z Nemecka, 678.000 zo Spojených štátov a vyše pol milióna z Rakúska. Talianske úrady uviedli, že na kľúčových miestach centra Benátok, kde očakávajú tisíce divákov, ktorí budú sledovať vystúpenia, urobili protiteroristické opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok