Šramkovej víťazný debut, triumfovala nad Erraniovou

TA3 SITA
11.2.2017 20:26

Debutujúca dvojka hostiek Rebecca Šramková značne nečakane zvíťazila za 121 minút 2:6, 6:3, 6:4 nad jednotkou domácich Sarou Erraniovou v záverečnej druhej dvojhre vstupného dňa víkendového stretnutia Taliansko - Slovensko vo Forli v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2017 tenisových reprezentačných družstiev žien.

Šramkovej víťazný debut, triumfovala nad Erraniovou
SITA/AP

Vyrovnala tým na 1:1 pred nedeľou. Bol to premiérový vzájomný súboj Šramkovej s 29-ročnou finalistkou parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2012 a niekdajšou členkou Top 5 Erraniovou, aktuálne 49. v počítačovom poradí.

"V prvom sete som bola nervózna, ale povedala som si, že tento zápas ešte vyhrám. Jednoducho, cítila som to," priznala Šramková pre blog MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie. Slovenka vynikla na "winnery" 44:8, pri ultimatívnom štýle, samozrejme, urobila aj výrazne viac nevynútených chýb - 52:23.

Talianky viedli na antuke v hale PalaGalassi 1:0, keď ich dvojka Francesca Schiavoneová na úvod sobotňajšieho programu za 80 minút zdolala náhradnú singlovú jednotku zostavy SR Karolínu Schmiedlovú 6:3, 6:1. Schmiedlová minimálne na sobotu zastúpila zdravotne indisponovanú Janu Čepelovú. V nedeľu od 13.00 h sa postupne uskutočnia dve dvojhry a štvorhra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok