Trumpov múr môže byť drahší ako tvrdí. Do plánovania sa chce osobne zapojiť

TA3 ČTK
11.2.2017 19:03

Americký prezident Donald Trump sa ohradil proti informáciám, že plánovaný hraničný múr s Mexikom bude stáť viac ako sa predpokladalo. Na Twitteri napísal, že akonáhle sa do rokovania osobne zapojí, náklady sa výrazne znížia.

Trumpov múr môže byť drahší ako tvrdí. Do plánovania sa chce osobne zapojiť
SITA/AP

Agentúra Reuters zverejnila internú správu ministerstva pre vnútornú bezpečnosť, podľa ktorej sa cena za výstavbu múru vyšplhá až na 22,6 miliardy dolárov. Trump vlani počas svojej volebnej kampane hovoril o čiastke 12 miliárd.

"Čítam, že veľký hraničný múr bude stáť viac ako si vláda pôvodne myslela, ale zatiaľ som sa nezúčastnil žiadnych návrhov ani rokovaní. Keď to urobím, ako som to urobil s lietadlami F-35 a prezidentským lietadlom, cena pôjde výrazne dole," napísal Trump. Koncom januára prehlásil, že sa podarilo znížiť cenu 90 lietadiel F-35, ktoré nakupuje Pentagón, o 600 miliónov dolárov.

Trump rovnako intervenoval ohľadom ceny nového lietadla pre potreby hlavy štátu. Výstavba pohraničného múru bola jedným z hlavných Trumpových volebných sľubov. Prezident naviac niekoľkokrát opakoval, že nákladný projekt uhradí Mexiko. Južný americký sused však taký scenár jednoznačne odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok