Vyhlásili najlepších plavcov roka, Nagy obhájil prvenstvo

TA3 TASR
10.2.2017 23:09

Andrea Podmaníková z PIRANA SportClub Topoľčany a Richard Nagy z J&T Sport Team Bratislava sa stali najlepšími bazénovými plavcami Slovenska za rok 2016.

Podmaníková zosadila Listopadovú

Nagy obhájil minuloročný triumf, Podmaníková na tróne nahradila Katarínu Listopadovú, ktorá skončila druhá. Na slávnostnom galavečere v hoteli NH Gate One v Bratislave vyhlásili zástupcovia Slovenskej plaveckej federácie najúspešnejších športovcov za minulý rok.

Ocenili tiež významných jubilantov za prínos v rozvoji plaveckých športov, udelili aj špeciálnu odmenu pre účastníkov OH 2016 v Riu de Janeiro. Nagy, ktorý na OH v Riu obsadil deviete miesto na 400 m polohové preteky, získal v minulom roku striebro na rovnakej trati na ME v dlhom bazéne v Londýne.

Na konte mal šesť prekonaných národných rekordov. Podmaníková až 11-krát prekonala rekord SR, na MS v krátkom bazéne bola 11. na 200 m prsia. Strieborná trofej v mužskej kategórii putovala do rúk Mareka Botíka, bronzovú trofej si prevzal Tomáš Klobučník. Na druhom mieste medzi ženami skončila Katarína Listopadová a tretie miesto obsadila Karolína Hájková.

Viac ako sto rekordov

Víťazom kategórie Junior 2016 sa stal Tomáš Púchly z Plaveckého klubu STU Trnava a v rovnakom klube pláva a športuje aj víťazka kategórie Juniorka 2016 Barbora Tomanová. Za Objav roka vyhlásili Adama Halasa rovnako z Plaveckého klubu STU Trnava. V kategórii Masters ženy zvíťazila Erika Mrázová, v kategórii Masters muži sa radoval Martin Hlavatý.

V synchronizovanom plávaní sa tešili z prvého miesta v kategórii pár seniorky Jana Labáthová a Nada Daabousová. Najlepšou juniorkou sa v disciplíne Sólo stala Diana Miškechová, ktorá zároveň spoločne s Petrou Ďurišovou ovládla aj juniorskú kategóriu v disciplíne DUO. Objavom roka sa stala Kristína Kvasňovská z klubu IUVENTA AQAUTIX, o.z.

V FPD Slovenskom pohári družstiev 2016 dominovali na prvých dvoch miestach opäť bratislavské kluby v poradí SPK Bratislava, resp. Plavecký klub ORCA Bratislava. Slovenskí reprezentanti spolu v roku 2016 prekonanli 112 slovenských plaveckých rekordov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok