Sulík a Poliačik sa po sporoch stretli medzi štyrmi očami

TA3 TASR
10.2.2017 13:38

Predseda SaS Richard Sulík a poslanec Národnej rady SR za liberálov Martin Poliačik by mohli vedieť, ako predchádzať konfliktnej komunikácii v rámci strany. Vyplýva to z vyjadrení Poliačika, ktorý sa so Sulíkom stretol medzi štyrmi očami.

Sulík a Poliačik sa po sporoch stretli medzi štyrmi očami
SITA/Marko Erd

Potrebu rozhovoru vyvolalo aj Sulíkovo vyjadrenie pre Postoj.sk, kde okrem iného vyhlásil, že Poliačik uletel a je na ňom, či v strane zostane, alebo nie. "Ja som nikdy nepovedal, že odchádzam, nemám preto dôvod hovoriť, že ostávam. Bola to konštruktívna diskusia. Jej záverom je náčrt konkrétnych bodov, na základe ktorých by sme mohli predchádzať konfliktnej komunikácii v SaS. Dá sa to nazvať vysvetlením si pozícií," povedal Poliačik.

K Sulíkovým vyjadrením pre Postoj.sk sa vracať nechcel. "Nemyslím si, že je to dnes relevantné. Relevantné je to, čo odznelo medzi štyrmi očami. Ak sme jeden alebo druhý v minulosti uleteli nejakým spôsobom, už sa to opakovať nebude," uistil. Ospravedlnenie na stretnutí nepadlo. "Ja akceptujem, že v niektorých situáciách sa niekto nejako vyjadrí. Nie som ten typ človeka, ktorý by trval na plošnom kajaní," dodal Poliačik.

Pre Aktuality.sk Sulík stručne uviedol, že to bola dobrá debata a s Poliačikom si veľa vecí ujasnili. Sulík v uvedenom rozhovore povedal, že Poliačik jednoducho uletel. "Vítanie migrantov, všetko, čo hlása o islame a multikulturalizme, to k nám nepatrí. Keď odíde, tak odíde, keď neodíde, ostane v strane. Vždy som si želal, aby každý mohol u nás hovoriť svoj názor, lenže jeho názory sa tak vzdialili od toho, čo je programom strany v tejto oblasti – pri takej ekonomike nie je medzi nami žiaden problém –, že sa to už s nami nezlučuje," vyhlásil. Na otázku, či je udržateľné, aby v strane zostával, líder SaS odvetil, že Poliačikov vplyv na politiku SaS nie je veľký, nie je tímlídrom ani vo vedení strany, je poslancom a jedným zo 170 členov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok