Radnica po sťažnosti vegánky prestala hrať známu detskú pesničku

TA3 TASR
10.2.2017 09:41

Nemecké mesto Limburg v spolkovej krajine Hesensko prestalo hrať obľúbenú detskú pesničku z 19. storočia o líške, ktorá ukradne hus, keďže sa na to sťažovala miestna vegánka.

Radnica po sťažnosti vegánky prestala hrať známu detskú pesničku
SITA/AP

Hovorca mesta Limburg Johannes Laubach agentúre DPA vo štvrtok povedal, že miestna obyvateľka požiadala starostu Mariusa Hahna, aby odstránil známu pesničku z mechanickej zvonohry radnice. Podľa Laubacha starosta dočasne vyhovel ženinej žiadosti. Zvonohra má v repertoári 33 melódií, vrátane 15 detských pesničiek či riekaniek, ktoré zaznejú niekoľkokrát denne.

Vegánka pracovala v blízkosti zvonice. Podľa denníka Frankfurter Neue Presse ženu viac hnevalo to, že musí počúvať slová pesničky "poľovník ťa dostane flintou", a nie to, že líška ukradla hus. Detská pieseň s názvom "Líška, ukradla si hus" obsahuje aj text: "Líška, ukradla si hus. Vráť ju! Vráť ju! Inak ťa poľovník dostane flintou, inak ťa poľovník dostane flintou."

"Je pravý čas dať husi pokoj a vymeniť skladby," povedal starosta Hahn. "Máme na výber 15 pesničiek, väčšinou sú to nemecké ľudové piesne," spresnil.

Témy: Hesensko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok