Demonštranti v Paríži podpaľovali autá, reagujú na zatknutie mladíka

TA3 TASR
8.2.2017 13:06

Francúzska polícia zadržala ďalších 17 osôb v súvislosti s výtržnosťami, ktoré už štvrtú noc prebiehajú na predmestiach Paríža. Protesty, pri ktorých demonštranti opäť podpaľovali autá a smetné koše, vyvolalo minulotýždňové násilie, použité políciou pri zadržaní mladého černocha.

Z použitia neprimeranej sily pri kontrole totožnosti 22-ročného černocha boli obvinení štyria policajti, ktorých zároveň dočasne postavili mimo služby. K incidentu došlo 2. februára v meste Aulnay-sous-Bois v severovýchodnej časti metropolitnej oblasti Paríža.

Jeden z policajtov mladého muža údajne znásilnil obuškom, zvyšní traja sú obvinení z jeho napadnutia. Protesty po tomto čine vypukli na severných predmestiach Paríža a neskôr sa rozšírili do prinajmenšom piatich ďalších okolitých miest.

Francúzsky prezident Francois Hollande údajnú obeť incidentu, mladého muža identifikovaného len krstným menom Theo, navštívil v nemocnici v Aulnay-sous-Bois, kde sa po útoku zotavuje. Samotný mladík verejnosť vyzval na zachovanie pokoja a spoločne so svojou rodinou vyjadril nádej, že prípadom sa bude náležite zaoberať francúzska justícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok