Reklama s vysokoškolsky vzdelaným černochom pobúrila slovenský web

TA3 ČTK
7.2.2017 16:23

Množstvo nenávistných komentárov vyvolalo na internete zverejnenie reklamy slovenskej firmy s fitness modelom tmavej pleti. Diskutéri hovorili o "ohrozovaní bielej rasy" či o "multikulti propagande". Nejde pritom o žiadneho migranta. Mladík pôvodom z Kene vyštudoval vysokú školu a vyrastal v Nórsku.

Reklama s vysokoškolsky vzdelaným černochom pobúrila slovenský web
facebook/Nebbia Žilina

Podobne ako v Česku

Nenávistné komentáre na sociálnej sieti vyvolala reklama jednej slovenskej firmy na športové oblečenie, ktorá ako modela angažovala muža tmavej pleti. Podnik sa černocha zastal. "Človek, ktorý je na našej fotke, je náš dobrý priateľ Dennis. Je to Európan, tak ako ty. Má vysokoškolské vzdelanie, postavu, akú ty nikdy mať nebudeš, doma krásnu ženu (je biela a je blond). Dennisova fantastická postava a športové výsledky boli dôvodom, že sme ho vybrali do nášho tímu," napísal výkonný riaditeľ slovenskej firmy Nebbia Martin Pecko v reakcii na rasistické komentáre.

V Českej republike sa podobný prípad stal po tom, ako iného muža tmavej pleti vyobrazili v letáku medzinárodného obchodného reťazca Lidl.

Komentáre firmu sklamali

S dvadsaťosemročným Dennisom Johansenom, ktorý sa narodil v Keni a ktorý od svojich dvoch rokov vyrastal v Nórsku, slovenská spoločnosť spolupracovala už aj v minulosti. Pecko uviedol, že rasistické komentáre firmu sklamali. Podnik je na trhu už od roku 1997. 

"Keď sú medzi nami ľudia, ktorí majú inú farbu pleti ako ty a pracujú desať hodín denne, trénujú oveľa tvrdšie ako ty a žijú podľa pravidiel tejto spoločnosti, nemáš právo sa takto o nich vyjadrovať !!! Rasizmus nemá miesto ani v športe, ani nikde inde," napísal Pecko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok