Na vlaňajšiu úroveň sa vracajú aj ceny vody. ÚRSO rokoval s Ficom

TA3 TASR
7.2.2017 13:28

Po elektrine a plyne sa na úroveň z vlaňajška vrátia aj ceny vody. Oznámilo to vedenie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví na rokovaní s premiérom Robertom Ficom.

Podobne ako v prípade elektrickej energie, aj pri vode ÚRSO vydá vyhlášku, ktorá upraví jej ceny na úroveň roku 2016. Informovala o tom hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová.

Fico už 6. februára avizoval, že ceny elektriny pre celé Slovensko sa vrátia na úrovne z roku 2016. Regulačný úrad má vypracovať novú vyhlášku o elektroenergetike a v zrýchlenom konaní ju zverejniť v Zbierke zákonov.

"ÚRSO po dohode s distribučnými spoločnosťami ešte dnes vypracuje novú vyhlášku o cenovej regulácii v elektroenergetike s tým, že táto vyhláška kompletne pre celé územie Slovenska, teda nielen pre stredné Slovensko, vráti podmienky z roku 2016. Vyhláška bude schválená v skrátenom legislatívnom konaní a mohla by byť ponúknutá na uverejnenie v Zbierke zákonov v podstate okamžite, nie je tu potrebné žiadne medzirezortné pripomienkové konanie, úrad môže priamo rozhodnúť," konštatoval Fico po rokovaní s ministrom hospodárstva Petrom Žigom, predstaviteľmi energetických podnikov a ÚRSO.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok