Generálny riaditeľ TA3 Michal Gučík podal trestné oznámenie pre odpočúvanie

TA3, SITA
22.11.2011 11:34

Generálny riaditeľ TA3 Michal Gučík podal trestné oznámenie pre odpočúvanie jeho osoby Vojenským obranným spravodajstvom (VOS).

Pevne verím, že v tomto štáte sa nájde konečne spravodlivosť, a právo na to, že už raz takýmto móresom musí niekto odzvoniť. Dvadsaťdva rokov po revolúcii – veď to je ako keby som sa zobudil pred dvadsiatimi piatimi rokmi,“ vyhlásil dnes pred novinármi Gučík.

Odmieta, že by niekedy kšeftoval s ministerstvom obrany, ako to vyplýva z údajného odpočúvania. Svoju nevinu je ochotný dokázať aj na detektore lží. „Som ochotný podrobiť sa akémukoľvek výsluchu, či som niekedy urobil, dohodol, organizoval alebo čokoľvek robil s ministerstvom obrany,“ konštatoval Gučík.

Denníky Nový Čas a Pravda v pondelok priniesli informácie o odpočúvaní viacerých novinárov, ktoré údajne robilo v uplynulých mesiacoch Vojenské obranné spravodajstvo, spadajúce pod ministerstvo obrany. Z prepisov podľa Nového Času vyplýva, že "vojenskí tajní" napichli telefón šéfa televízie TA 3 Michala Gučíka, ale aj novinárov denníka Pravda - vedúcu domáceho oddelenia Patriciu Poprockú i redaktorov Petra Kováča a Vandu Vavrovú.

Denník Plus 1 deň a portál topky.sk informovali, že riaditeľovi televízie TA3 Michalovi Gučíkovi sledovalo Vojenské obranné spravodajstvo (VOS) okrem telefonátov aj bankové účty a monitorovalo tiež jeho súkromné stretnutia pre podozrenia z ekonomickej trestnej činnosti jeho firmy Enter AD na rezorte obrany. Minister obrany Ľubomír Galko pre Plus 1 deň povedal, že on dostáva len vyhodnotené spravodajské informácie, nie to, ktoré čísla a osoby sa sledujú.

Tlačová beseda generálneho riaditeľa televízie TA3 Michala Gučíka o kauze odpočúvania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok