Miškov: Nestíhal som sa čudovať, čo tu zinscenovali títo inkvizítori

TASR, foto: ČTK
14.10.2011 09:53

Za výkon, aký koaličné strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd predviedli za ostatné dni by sa nemusel hanbiť ani Vladimír Mečiar v najlepšej kondícii.

Miškov: Nestíhal som sa čudovať, čo tu zinscenovali títo inkvizítori

Po svojom príchode zo zahraničnej cesty v Indonézii to pre TASR povedal minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS). Z ekonomického fóra v juhovýchodnej Ázii sa vrátil spolu s prezidentom Ivanom Gašparovičom dnes po polnoci.

"Celé mi to pripadalo ako Noc dlhých nožov," uviedol Miškov, o ktorého odvolanie z funkcie dnes zrejme požiada premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) prezidenta.

Miškov tvrdí, že situáciu na Slovensku v juhovýchodnej Ázii spolu s Gašparovičom pozorne sledoval, pričom "neveril vlastným ušiam a očiam". "Nestíhali sme sa diviť, čo tu rozohrali a čo tu zinscenovali títo inkvizítori. Čistý stredovek," vyhlásil minister.

Spojenie hlasovania o navýšení eurovalu s vyslovením dôvery vláde tento utorok (11.10.) považuje za obrovský podraz voči voličom celej koalície. Z toho, čo sa dialo na Slovensku, nebol podľa Miškova vôbec nadšený ani prezident. Miškov nechcel reagovať na informáciu, že by jeho kreslo ministra hospodárstva mal do predčasných volieb obsadiť šéf rezortu financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS). "Toto, čo si tam hentí medzi sebou podiskutovali a porozdeľovali, nie je v ich kompetencii, je to kompetencia pána prezidenta. Beriem to ako túžbu alebo snahu zo strany ostatných koaličných partnerov ovládnuť úplne všetko, ale to sme vedeli od začiatku," zdôraznil Miškov.

Na základe informácii, ktoré dnes dostal, nevylučuje ani to, že sa koaličné strany po predčasných voľbách spoja s opozičným Smerom. "Ideme do predčasných volieb s plnou silou a s názorom, ktorý sme nezmenili ani po tom, čo nás takto verejne popravili," povedal.

Výzvu premiérky na odstúpenie všetkých ministrov za SaS po tom, čo strana nehlasovala za vyslovenie dôvery vláde, považuje za "šaškáreň". Prezident sa k dianiu na domácej politickej scéne po návrate z Ázie nevyjadril. "Pán prezident sa vrátil dnes o polnoci po 17-hodinovom lete z Indonézie. Je prirodzené, že po takej dlhej ceste si išiel oddýchnuť a zajtra sa bude venovať všetkým povinnostiam," povedal na letisku prezidentov hovorca Marek Trubač.

V Prezidentskom paláci sa dnes o 10.30 h stretne s premiérkou Radičovou. Pracovnú cestu v Ázii Gašparovič skrátil o jeden a pol dňa kvôli politickej situácii na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok