Slovenské futbalistky v príprave prehrali s KĽDR

TA3, TASR
30.5.2012 08:59

Slovenské futbalistky prehrali v utorok v prípravnom zápase s reprezentantkami Kórejskej ľudovodemokratickej republiky v Senci 1:3.

Slovenské futbalistky v príprave prehrali s KĽDR
TA3

Zverenky Zsolta Pakuszu, ktoré sa pripravujú na júnové kvalifikačné stretnutie o ME proti Ukrajine, prehrávali v Senci po prvom polčase 0:1. Krátko po prestávke vyrovnala na 1:1 Lucia Ondrušová, no Kórejčanky dokázali nakloniť váhy na svoju stranu 10 minút pred koncom z pokutového kopu a v nadstavenom čase svoju zaslúženú výhru poistili aj tretím gólom.

sumár:
Slovensko - KĽDR 1:3 (0:1)
Góly: 47. Ondrušová - 41. Kim, 80. a 90.+ Yun (prvý z 11 m), rozhodovali: Kováčová - Lešková, Mišková (všetky SR), 250 divákov
Zostava SR: Gazdíková (46. Korenčiová) - Mittúchová, Matysová, Mravíková, Vojteková - Bíróová, Ondrušová, Bartovičová (46. Klechová), Škorvánková, Fecková - Hmírová (58. Haršányová)

Zsolt Pakusza, tréner SR: "Čakali sme, že KĽDR bude vyspelým tímom a treba uznať, že súper bol v tomto zápase lepší. V prvom polčase mi chýbalo v našej hre viac nasadenia, paradoxne sme ale práve v tejto sekvencii mali dve obrovské šance, ktoré sme mali premeniť. Po prestávke bolo vidno, že sme len pred pár dňami odohrali náročný súboj so Slovinkami a sily začali ubúdať. Prehra ma na jednej strane mrzí, na druhej sme však videli, kde je zhruba naše miesto v porovnaní so svetovým ženským futbalom. Zraz pred kvalifikáciou bude 17. júna, zápas proti Ukrajine nás čaká o tri dni neskôr."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok