V úkryte Rathovho domu policajti objavili ďalšie milióny

TA3, LN, novinky.cz
24.5.2012 16:16

Najväčší korupčný škandál v českej histórii pokračuje. Po siedmich miliónoch v krabici od vína a 30 miliónoch českých korún pod podlahou našli u známeho politika Davida Ratha ďalších minimálne 10 miliónov.

V úkryte Rathovho domu policajti objavili ďalšie milióny
ČTK

Pri razii v dome bývalého stredočeského hajtmana a poslanca ČSSD Ratha sa podľa Lidových novín našlo minimálne ďalších desať miliónov korún. Otec uväzneného politika tvrdí, že ide o legálne úspory z 90 rokov, keď pracoval v arabských krajinách a bol "kráľovsky platený."

Rathov otec Ratmír uviedol, že peniaze mali byť použité na kúpu ďalšieho rodinného domu v Hostivici, ale obchod sa napokon neuskutočnil. Celoživotné úspory potom údajne zveril synovi, ktorý ich ukryl "do nejakej skrýše." Otec sa nestaral, kam.

"Keď som chcel pred troma rokmi kupovať dom, tak som tam previedol peniaze. Ale keby ste ma aj zabili, tak neviem presne, koľko. Cena domčekov bola okolo desiatich, tak toľko tam bolo asi pripravených," cituje 81-ročného seniora portál novinky.cz. David Rath aj ďalší obvinení v kauze sú momentálne vo väzbe, kde čakajú na ďalší vývoj udalostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok