Lipšic sa o kandidatúre na predsedu rozhodne po konzultáciách

SITA
15.3.2012 16:08

Podpredseda Daniel Lipšic sa o kandidatúre na predsedu hnutia rozhodne po konzultáciách so spolustraníkmi. Ako povedal dnes novinárom, je mu ľúto, že KDH mohlo mať vo voľbách lepší výsledok a nedosiahlo ho. Podľa neho mohli osloviť mnohých sklamaných pravicových voličov.

Lipšic sa o kandidatúre na predsedu rozhodne po konzultáciách
SITA

Je mi ľúto, že sme tú šancu nevyužili,“ povedal.Lipšic sa chystá hovoriť s ľuďmi v KDH a s kolegami. „Zvažujem to, ale nie som rozhodnutý. Rozhodnutie prijmem po rozhovoroch s ľuďmi z KDH,“ povedal.

Musí si odpovedať na otázku, či jeho osoba bude prínosom pre KDH, či zvýši preferencie, či vie prelomiť akoby zakliatych osem percent vo voľbách. „Chápem, že KDH má určitú traumu zo súťaží o predsedu, pretože došlo k deleniam KDH,“ povedal s tým, že preto musí zvážiť aj to, či by jeho prípadná kandidatúra nevytvorila traumu, ako mnohé súťaže.

Otázka podľa neho je aj taká, či bude vedieť ľudí v KDH uistiť, že v hodnotách KDH sa nemení nič. „Ale musíme rozšíriť záber a získať nových voličov. Tú šancu sme teraz mali,“ povedal.

Lipšic verí, že v prípade, že sa rozhodne kandidovať, bude súťaž korektná a potom ani v prípade neúspechu nie je dôvod odchádzať zo strany. Predseda KDH Ján Figeľ pre agentúru SITA povedal, že vždy podporoval férovosť, súťaživosť, ale aj tímovosť, osobnú i spoločnú zodpovednosť.

Pripomenul, že pod jeho vedením boli zmenené stanovy hnutia tak, aby snem bol vždy viazaný na voľby. „V nasledujúcich mesiacoch bude v KDH priestor na vnútornú diskusiu a rozhodnutia, ktoré budú o vyhodnotení zodpovednosti. Férová konštruktívna súťaž hnutiu môže priniesť povzbudenie a posilnenia, aj keď viackrát sme zažili iné skúsenosti,“ konštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok