NHL: Tatarov stý gól nezabránil prehre detroitu, skóroval aj Pánik

TA3 SITA nhl.com
19.10.2017 08:17

Hokejisti Toronta Maple Leafs zvíťazili nad hráčmi Detroit Red Wings 6:3 v stredajšom stretnutí zámorskej NHL. Druhý gól "červených krídel" zaznamenal slovenský útočník Tomáš Tatar, pre ktorého to bol jeho prvý zásah v sezóne a celkovo jubilejný 100. v kariére v zámorskej profilige.

NHL: Tatarov stý gól nezabránil prehre detroitu, skóroval aj Pánik
SITA/AP

Druhá prehra Red Wings

"Javorové listy" skórovali štyrikrát z prvých piatich streleckých pokusov a po prvej tretine viedli 4:1. Presadili sa Nazem Kadri, Zach Hyman, Auston Matthews a Connor Brown. Ďalšie góly Toronta pridali Morgan Rielly s Williamom Nylanderom a brankár Curtis McElhinney si vo svojom prvom štarte v sezóne pripísal 30 úspešných zákrokov.

Strelcami Red Wings boli okrem Tatara Švédi Henrik Zetterberg a Jonathan Ericsson. Gólman Jimmy Howard inkasoval trikrát z prvých štyroch striel, jeho náhradník Petr Mrázek dostal gól z prvej strely na bránku. "Červené krídla" prehrali v druhom zápase v rade.

Napoak, Maple Leafs uspeli v treťom zápase po sebe, a momentálne sú s dvanástimi bodmi na čele zámorskej profiligy. "Je to naozaj skvelé a chlapci sú šťastní. Máme nejaké ťažko vybojované víťazstvá, na ktoré sme hrdí, ale stále je to iba začiatok. Zatiaľ sa hrá iba dva týždne, čaká nás ešte dlhá cesta. Začať ju takýmto spôsobom je skvelé, ale sezóna je dlhá," povedal obranca Rielly.

Pánikov úvodný gól

St. Louis Blues zdolalo Chicago Blackhawks 5:2. Slovenský útočník "čiernych jastrabov" Richard Pánik zaznamenal úvodný gól svojho tímu v zápase, svoj celkovo štvrtý v sezóne. Na strane Blues sa hetrikom blysol Jaden Schwartz.

Domáci išli do vedenia v 5. min zásluhou Schwartza a v 26. min skóroval po prihrávke od brankára Jaka Allena druhýkrát. O necelé dve minúty sa presadil Vladimir Tarasenko a na 4:0 zvýšil Kyle Brodziak. "Čierni jastrabi" zdramatizovali vývoj duelu dvomi zásahmi v štvorminútovej presilovej hre, najprv v 55. min skóroval Pánik a 80 sekúnd ho napodobnil Ryan Hartman. Konečný výsledok pečatil gólom do prázdnej brány Schwartz, ktorý skompletizoval hetrik. Bol to jeho tretí trojgólový zápas v NHL, prvý od roku 2015.

Toronto - Detroit 6:3 (4:1, 1:2, 1:0)

Góly: 6. Kadri (Hainsey), 7. Hyman (Rielly, W. Nylander), 16. Matthews (Hyman), 17. Connor Brown (J. Van Riemsdyk, Borgman), 33. Rielly (Bozak, Kadri), 57. W. Nylander (Matthews, Gardiner) - 13. Zetterberg (Nick Jensen), 28. TATAR (D. Larkin, Nick Jensen), 29. J. Ericsson (Nick Jensen, D. Larkin)
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 18:21 min, 1+0, 4 strely, 1 hit

St. Louis - Chicago 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 5. Schwartz (Tarasenko, Bortuzzo), 26. Schwartz (Allen), 28. Tarasenko, 48. Brodziak (Upshall, Parayko), 60. Schwartz (Parayko) - 55. PÁNIK (Keith, P. Kane), 57. Hartman (DeBrincat, Seabrook) Richard Pánik (Chicago) 14:12 min, 1+0, 3 hity

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok