Obrovská razia NAKA mala úspech, rozhodli o zadržaných

TA3 TASR
15.10.2017 16:40

Najväčšia akcia NAKA mala úspech. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici rozhodol o väzbe pre 13 osôb, ktoré boli zadržané v piatok 13. októbra pri zásahu finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry a ostatných zložiek Policajného zboru.

„Obvinení sú zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu skrátenia dane a poistného, ako aj z legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti,“ uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková s tým, že rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, nakoľko obvinení podali proti nemu sťažnosť. „O sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd,“ dodala.

Policajná akcia, počas ktorej osoby zadržali, prebehla v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji. Ako informovala polícia na svojom facebookovom profile, policajti v rámci akcie SHARK vykonávali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov vo viac ako 40 objektoch s cieľom zadokumentovať závažnú ekonomickú trestnú činnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok