NHL: Chárov Boston nestačil na Colorado, Halák chytal pri prehre Islanders

TA3 SITA
12.10.2017 07:56

Hokejisti Colorada Avalanche zvíťazili nad hráčmi Bostonu Bruins 6:3 v stredajšom stretnutí zámorskej NHL. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za Bruins vyše dvadsaťdva a pol minúty, a napriek prehre si pripísal dva plusové body.

NHL: Chárov Boston nestačil na Colorado, Halák chytal pri prehre Islanders
SITA/AP

Hviezda duelu - Jakupov

Za prvú hviezdu duelu vyhlásili ruského útočníka "lavín" Naila Jakupova, ktorý ku gólu pridal aj asistenciu. Dvadsaťštyriročný Jakupov, jednotka draftu 2012, prišiel do Colorada pred sezónou zo St. Louis. V uplynulom ročníku nazbieral deväť bodov (3+6) v štyridsiatich meraniach síl, teraz si drží priemer jedného bodu na stretnutie. "Myslím si, že som tu s každým dobre zohraný. Najlepšie si rozumiem s ostatnými Rusmi. Snažíme sa pomáhať "Mirovi" (Andrejovi Mironovovi, pozn.), pre ktorého je to prvý rok v NHL. Vzájomne sa podporujeme, páči sa mi to tu," povedal Jakupov pre Denver Post.

Pittsburg zdolal rivala

Pittsburgh uspel na ľade veľkého rivala Washingtonu, zvíťazil 3:2. Všetky góly "tučniakov" padli v presilových hrách, presadili sa Kris Letang, Patric Hörnqvist a Conor Sheary. "Naše presilovky boli naozaj dobré. Myslím si, že je to spôsob, ako uspieť proti takým tímom," uviedol brankár Penguins Matt Murray pre nhl.com. Úspešnými strelcami Capitals boli už osemgólový Alex Ovečkin a debutant v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta Christian Djoos, ktorý si pri Ovečkinovom góle pripísal asistenciu. "Prvý zápas v NHL a mám gól a asistenciu. Nemal som to v pláne, chcel som iba hrať dobre, ale som z toho šťastný. Ale nie dostatočne, pretože sme nezvíťazili," povedal Djoos. Syna niekdajšieho obrancu New York Rangers a Detroitu Pära Djoosa pochválil aj kouč "Caps" Barry Trotz. "Christian je naozaj dobrý hráč. Má skvelé inštinkty a zmysel pre hru," poznamenal Trotz.

Hráči Jersey zvíťazili

Hráči New Jersey uspeli aj v treťom dueli novej sezóny, čo sa im podarilo naposledy predtým v ročníku 2014/2015, tentokrát zdolali Toronto 6:3. Po dva góly "diablov" zaznamenali Miles Wood a český mladík Pavel Zacha. Cory Schneider podržal svoj tím 47 úspešnými zákrokmi. Jeho náprotivok z tímu "javorových listov", Dán Frederik Andersen, chytil 25 streleckých pokusov Devils. V čase 34:44 min získalo Toronto dvojminútovú presilovku 5 na 3. Nielen že v nej neskórovalo, ale desať sekúnd po jej začiatku dokonca inkasovalo. Gól Briana Gibbonsa na 4:2 bol vôbec prvým zásahom Devils v oslabení o dvoch hráčov.

Jágrova víťazná premiéra

Český veterán Jaromír Jágr zažil víťaznú premiéru v drese Calgary. Flames zvíťazili na ľade Los Angeles Kings 4:3 po predĺžení, keď v 62. min rozhodol Sean Monahan. Jágr nastúpil v útoku s mladíkom na centri Samom Bennettom a Krisom Versteegom na druhom krídle. Legendárna "šesťdesiatosmička" sa počas vyše 13 minút na ľade do štatistík nezapísala, zápas ukončila s jedným mínusovým bodom. Pre Jágra je Calgary deviatou a zrejme aj poslednou zastávkou v jeho úchvatnej zámorskej profikariére. Najlepšiemu Európanovi v histórii NHL sa splnil sen o tom, že si raz oblečie dres kanadského tímu. Na strane Los Angeles v zápase proti Calgary stále chýbal slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý sa zotavuje z medzisezónneho operačného zákroku na kolene.

NY Islanders nestačili na súpera

Hokejisti New York Islanders nestačili na hráčov Anaheimu, prehrali 2:3. V bránke "ostrovanov" sa predstavil Jaroslav Halák. Bratislavský rodák odchytal celý duel a pripísal si 27 úspešných zákrokov /úspešnosť 90%/.

Sumáre NHL:

Toronto - New Jersey 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)
Góly: 9. J. Van Riemsdyk (Marner, Rielly), 14. D. Moore (Hainsey, Zajcev), 54. Matthews (W. Nylander, Marleau) - 10. Wood (Santini, Butcher), 11. Wood (Henrique, Butcher), 30. Zacha (Bratt, M. Johansson), 35. Gibbons (Henrique), 44. Coleman, 58. Zacha (J. Moore)

Washington - Pittsburgh 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 40. Djoos (Eller, B. Connolly), 53. Ovečkin (Djoos, Bäckström) - 6. Letang (Rust, Hörnqvist), 29. Hörnqvist (Kühnhackl, Crosby), 41. Sheary (Määttä)

Colorado - Boston 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
Góly: 9. Kerfoot (Barrie, Duchene), 21. Jakupov (MacKinnon), 33. Andrighetto (MacKinnon, Landeskog), 36. Duchene (Jakupov), 59. Andrighetto (Rantanen, Nemeth), 59. Jost (Landeskog) - 18. Marchand (Spooner), 52. Schaller (Heinen, Kuraly), 53. Krug (Marchand, Riley Nash)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:34 min, 0+0, +2, 1 strela, 3 hity

Anaheim - New York Islanders 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 1. Cogliano (Manson, Getzlaf), 29. Rakell (Fowler, Cogliano), 46. Eaves (Manson, Getzlaf) - 14. Nelson (Mayfield, Ho-Sang), 28. Nelson (De Haan, Ho-Sang)
Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, 27/30, 90% úspešnosť

Los Angeles - Calgary 3:4 po predĺž. (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1) Góly: 36. Kopitar (Muzzin, D. Brown), 41. D. Brown (Doughty, Iafallo), 42. D. Brown (Forbort, Kopitar) - 4. Tkachuk (Backlund, Giordano), 8. Frolík (J. Gaudreau, Monahan), 51. Tkachuk (Hamilton, Frolík), 62. Monahan (Brodie, J. Gaudreau)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok