Trumpova exmanželka sa pasovala za prvú dámu, Melania zúri

TA3 ČTK
10.10.2017 00:27

Československá rodáčka a niekdajšia manželka súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivana Trumpová, rodená Zelníčková, sa v relácii Dobré ráno, Amerika na televíznej stanici ABC žartom označila za prakticky prvú dámu, pretože bola Trumpovou prvou ženou.

Trumpova exmanželka sa pasovala za prvú dámu, Melania zúri
SITA/AP

Nechce vyvolať žiarlivosť

Súčasnej prezidentovej manželke Melanii Trumpovej boli takéto slová očividne nepríjemné a prostredníctvom hovorkyne svojej predchodkyni odkázala, aby skončila s takýmito prospechárskymi prejavmi. Ivana Trumpová totiž v posledných dňoch poskytla niekoľko rozhovorov, aby podporila vydanie svojich pamätí s názvom Raising Trump (voľne preložené ako Trumpovská výchova).

"Mám telefónne číslo do Bieleho domu, ale nechcem tam volať, pretože je tam Melania a naozaj nechcem vyvolávať nejakú žiarlivosť alebo niečo také, pretože som v podstate Trumpova prvá žena. Som prvá dáma," povedala so smiechom Ivana Trumpová o svojom kontakte s bývalým manželom. Dodala, že spolu hovoria zhruba raz za dva týždne.

Melania zareagovala

Melania cez svoju hovorkyňu Stephanie Grishamovú vydala vyhlásenie, v ktorom sa ohradila proti tomu, akým spôsobom na seba Ivana púta pozornosť. "Pani (Melania) Trumpová robí z Bieleho domu domov pre (syna) Barrona a prezidenta. Život vo Washingtone si zamilovala a je poctená úlohou prvej dámy Spojených štátov. Zamýšľa využiť svoj titul a rolu na to, aby pomáhala deťom a nie aby predávala knihy," uvádza. Dodala, že vyhlásenia Trumpovej exmanželky majú za cieľ len vyvolávať pozornosť a "oportunistický humbug".

Televízia CNN uviedla, že vyhlásenie prvej dámy bolo sformulované ostro. Agentúra Reuters sa zas zamýšľala nad tým, či prezident o potýčke medzi Ivanou a Melaniou vie, lebo tento deň strávil na golfe s republikánskym senátorom Lindseym Grahamom.

Šesťdesiatosemročná Trumpová má s bývalým manželom tri deti - Donalda mladšieho, Ivanku a Erika, ktoré sa na tvorbe pamäte podieľali, pretože napísali niektoré časti knihy. Rodáčka zo Zlína bola za Trumpa vydatá od roku 1977 do roku 1992, po rozvode sa potom realitný magnát oženil s Marlo Maplesovou, ale aj tento sobáš po šiestich rokoch skončil. S Melaniou je Trump ženatý od roku 2005.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok