Vplyvný muž Hollywoodu dostal výpoveď, nevie skrotiť démonov

TA3 TASR
9.10.2017 09:50

Americký filmový producent Harvey Weinstein dostal výpoveď z producentskej spoločnosti, ktorú spoluzakladal. S odvolaním sa na oznámenie spoločnosti The Weinstein Company o tom informovala agentúra DPA.

Obťažoval zamestnankyne aj herečky

Rada riaditeľov tejto firmy uviedla, že Weinsteinov pracovný pomer so spoločnosťou sa končí s okamžitou platnosťou. Rozhodnutie prepustiť Weinsteina padlo "s ohľadom na nové informácie o nesprávnom konaní". Denník The New York Times zverejnil podozrenie, podľa ktorého Weinstein za uplynulých 30 rokov sexuálne obťažoval najmenej osem žien vrátane zamestnankýň svojej spoločnosti a známych herečiek.

V dôsledku týchto odhalení v médiách si Weinstein, ktorý produkoval viacero filmov ocenených prestížnou cenou Oscar, vzal "dovolenku", aby získal čas "premýšľať nad sebou a ovládnuť démonov". Spoločnosť The Weinstein Company spustila následne v tejto veci vyšetrovanie.

rose-mcgowan-ashley-judd-herecky-1140-px-sita-ap_0a000002-2b4e-a2be.jpg

Sľuboval pomoc v kariére

Zo sexuálneho obťažovania obvinili Weinsteina okrem iných žien aj herečky Ashley Juddová i Rose McGowanová. Weinstein im za ich ústretovosť sľuboval pomoc vo filmovej kariére.

Weinstein je spoluzakladateľom produkčného domu Miramax, z ktorého dielne sú filmy ako Pulp Fiction, Zamilovaný Shakespeare, Gangy v New Yorku, Sex, lži a video či čierno-biely film Umelec. Založil aj úspešnú produkčnú spoločnosť The Weinstein Company.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok