Objasnili vraždu v centre Bratislavy, útočníka už obvinili

TA3 TASR
8.10.2017 14:25

Polícia už obvinila muža, ktorý mal v noci z piatka 6. októbra na sobotu nožom napadnúť dvoch mužov na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Jedna z obetí útoku zraneniam na mieste podľahla, druhú previezli do nemocnice.

Objasnili vraždu v centre Bratislavy, útočníka už obvinili
SITA/Diana Černáková (ilustračné foto)

Nešlo o terorizmus

O objasnení prípadu, na ktorom pracovali kriminalisti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. "Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ PZ obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom ťažkej ujmy na zdraví 37-ročnému občanovi Slovenskej republiky pôvodom z Indie," uviedla.

Obvinený podľa doterajších informácií polície napadol po predchádzajúcom verbálnom konflikte 37-ročného Bratislavčana, ktorý zraneniam podľahol, a tiež 33-ročného Ukrajinca. "Útok nebol teroristicky motivovaný," uviedla policajná hovorkyňa.

15 až 20 rokov za mrežami

Obvinený muž bol po vykonaní procesných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia. Policajný vyšetrovateľ podľa Mihalíkovej spracuje podnet k podaniu návrhu na jeho väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Incident sa odohral v sobotu po druhej hodine v noci pred budovou nemeckého veľvyslanectva na Hviezdoslavovom námestí. Médiá pôvodne informovali, že útočníkom je cudzinec, vražda mala byť dôsledkom roztržky skupiny Slovákov s niekoľkými cudzincami.

Útočník mal podľa médií Branislava B. bodnúť aj do krku, tomuto zraneniu Bratislavčan aj napriek snahe záchranárov podľahol. Polícia krátko po čine útočníka chytila, na zásahu sa zúčastnila aj privolaná pohotovostná motorizovaná jednotka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok