Trump navštívil zranených po masakre v Las Vegas a pochválil lekárov

TA3 TASR
4.10.2017 21:57

Americký prezident Donald Trump s manželkou Melaniou navštívili v nemocnici zranených po nedeľnej streľbe na country festivale v americkom Las Vegas.

Trumpovci po prílete do Las Vegas zamierili za zranenými a lekármi do nemocnice, v priebehu dňa je na programe stretnutie so záchranármi a policajtmi zasahujúcimi priamo na mieste hudobného festivalu pod holým nebom, kde Stephen Paddock zabil takmer 60 ľudí a 500 ďalších zranil.

"Vyjadríme našu úctu a stretneme sa s policajtmi, ktorí vykonali skutočne fantasticky dobrú prácu, a to vo veľmi krátkom čase," povedal Trump novinárom pred odletom z Washingtonu. "Pre mňa osobne to bude veľmi, veľmi smutný deň," dodal. Trump neplánuje počas svojho pobytu v Las Vegas verejne vystúpiť. Vyšetrovanie tragédie podľa neho stále pokračuje a naznačil, že v dohľadnej dobe by mohli zverejniť ďalšie podrobnosti.

Predpokladaná priateľka Paddocka (64), ktorý sa zabil sám skôr, než do izby na 32. poschodí lasvegaského hotela vtrhlo zásahové komando, pricestovala podľa informácií médií v utorok večer do USA, aby ju vypočula polícia. Marilou Danleyová (62) žila s Paddockom, v čase útoku však bola na Filipínach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok