Aerolínie náhle skončili, v zahraničí sa ocitli desaťtisíce ľudí

TA3 TASR SITA
2.10.2017 10:24

Britský letecký dopravca Monarch Airlines bojuje s problémami. Piate najväčšie aerolínie v krajine museli zrušiť všetky lety. V zahraničí uviazlo zhruba 110 tis. cestujúcich.

Aerolínie náhle skončili, v zahraničí sa ocitli desaťtisíce ľudí
SITA/AP

Letecká spoločnosť upozornila cestujúcich, že zastavila prevádzku. Snaha Monarch Airlines o dosiahnutie dohody s regulačnými úradmi, ktoré by im umožnilo pokračovať v činnosti, totiž zlyhala. To sa dotkne aj ďalších spoločností spojených s Monarch Airlines, a to Monarch Holidays a First Aviation. Vedenie spoločnosti oznámilo, že od 2. októbra ruší "všetky dovolenkové pobyty a lety, ktoré poskytovali tieto firmy".

monarch-2_0a000002-f787-ac2e.jpg

Prepravu približne 110.000 klientov, ktorí sú aktuálne v zahraničí, sa teraz snaží zabezpečiť vláda Spojeného kráľovstva. Tá požiadala úrad pre civilné letectvo CAA, aby koordinoval lety spať do Británie pre všetkých zákazníkov Monarchu, ktorí sú v súčasnosti v zámorí.

Kolaps Monarch Airlines je najväčším v histórii britského letectva. Aerolíniám totiž úrady neobnovili licenciu, ktorá vypršala 30. septembra. Letecká spoločnosť už dlhšie zápasí so stratami. Dôvodom je pokles dopytu po letoch do Turecka a Egypta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok