Kiska si myslí, že prekáža vláde. Priznal ďalšie vyšetrovanie

TA3 TASR
30.9.2017 18:22

Prezident SR Andrej Kiska sa priznal, že ho vyšetrujú v ďalšom prípade. Vníma to ako dôsledok toho, že prekáža vláde. Po tom, čo anonym zverejnil protokol z dávnejšej daňovej kontroly v jeho firme KTAG, prišli do firmy opäť daňoví kontrolóri, ktorí idú preverovať rok 2013.

Kiska si myslí, že prekáža vláde. Priznal ďalšie vyšetrovanie
SITA/Jozef Jakubčo

V týchto dňoch Kisku informoval prešovský vyšetrovateľ, že má prísť vypovedať v súvislosti so začatím nového policajného prípadu. "Moje meno malo byť zneužité pri lákaní peňazí. Je to absolútny výmysel, žiaľ, pri aktuálnom zneužívaní informácií sa môže objaviť aj anonym s informáciou, že som vyšetrovaný v tomto prípade. Preto to radšej hovorím sám dopredu," uviedol pre TREND prezident s tým, že viac podrobností nemôže pre prebiehajúce vyšetrovanie zverejniť.

Doplnil však, že keďže sa začalo teraz, predpokladá, že ide o nedávny podvod. Podľa prezidenta nie je náhoda, že sa v tomto období množia obvinenia súvisiace s jeho osobou. "Je možné, že sa niektoré politické subjekty snažia prekryť kauzy. Taktiež to môže súvisieť s blížiacim sa termínom prezidentských volieb, ktoré budú o rok a pol, a ja som stále najdôveryhodnejším politikom, poukazujem na problémy v krajine, predvolávam si ministrov. Jedno je jasné, že vláde prekážam a toto je dôsledok," konštatoval, pričom dodal, že tieto kroky ho neodradili od pôsobenia vo verejnom živote, ale, naopak, nabili ho novou energiou.

"Vidím, ako funguje štátna moc a zneužívanie úradov. Som človek, ktorý mnohým ľuďom prekáža. Ich základným cieľom je zničiť moju dôveryhodnosť a znížiť popularitu. Preto sa to celé deje. Neurobím, čo chcú, presne o to im ide," uviedol s tým, že rozhodnutie, či bude, alebo nebude znova kandidovať za prezidenta, zverejní skôr ako budúci september.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok