Jágr napokon nastupuje v Česku, s trénerom kedysi hrával

TA3 SITA
26.9.2017 14:51

Česká hokejová legenda Jaromír Jágr by mal v sobotu 30. septembra nastúpiť za tím Kladna v domácom stretnutí proti Přerovu v rámci 8. kola druhej najvyššej českej súťaži. Informuje o tom web idnes.cz.

Jágr napokon nastupuje v Česku, s trénerom kedysi hrával
ČTK

Čaká ho prvý zápas

"Neprežívame to. Čakáme, kedy príde a kedykoľvek to bude, tak ho veľmi radi privítame. Konečné rozhodnutie je na ňom. Keď príde v stredu hodinu pred zápasom, tak ho s radosťou zapracujeme do zostavy," povedal asistent tréner Kladna Pavel Patera, ktorý s Jágrom kedysi hrával.

Tvrdí, že doplniť Jágra do zostavy vôbec nebude náročné. "Je to rozdielový hráč, ktorý nám pomôže. Snáď to bude čo najskôr. Ak nechce hrať v prvých formáciách, tak to bude mať u nás asi smolu, pretože my ho tam určite zaradíme. Vieme, s kým nastúpi, ale detaily si zatiaľ nechám pre seba," pokračoval Patera. Na otázku ako sa im 12-násobný držiteľ Zlatej hokejky pre najlepšieho českého hokejistu na tréningu pozdáva, odpovedal: "Vyzerá úplne rovnako ako každý rok, takže dobre. Ale radšej by som ho videl v zápase než na tréningu. Samozrejme by sme mu všetci priali, aby v NHL zlomil zápasový rekord, ale z pohľadu trénera Kladna by som si veľmi prial, aby hral za nás." Jágrovi chýba 57 zápasov na prekonanie rekordu legendárneho Gordieho Howa v počte odohraných stretnutí v základnej časti NHL (1767).

Túži zotrvať v NHL

Patera by v Kladne nemal mať problém s tým, že by ho Jágr ako niekdajšieho spoluhráča nerešpektoval. "Má toľko skúseností, že mu asi ťažko budeme niečo vyčítať. Skôr sa dohodneme na určitých veciach, dokopy musíme vždy vymyslieť nejaké riešenie, ktoré bude najlepšie pre tím," dodal Patera, ktorý ozrejmil aj špekulácie o tom, že by si českú legendu mali užiť len diváci v Kladne. "To počujem prvýkrát. Je to skôr otázka na Jardu. My čakáme, kedy to celé odštartuje a potom budeme riešiť ostatné veci."

Priority najproduktívnejšieho Európana v histórii NHL, ktorý počas kariéry v najslávnejšej klubovej súťaži sveta odohral vrátane play-off 1919 zápasov a nazbieral v nich 2115 bodov, sa naďalej nemenia. Jágr túži zostať v zámorskej NHL, no nevylučuje ani prípadný návrat do Európy. Nedávno sa v médiách objavili správy, že má o neho vážny záujem ruský Neftechimik Nižnekamsk z Kontinentálnej hokejovej ligy. Pre legendárneho rodáka z Kladna je táto súťaž zaujímavá.

"Chcem nastúpiť na olympiáde, preto je pre mňa KHL lákavá v prípade, ak nebudem hrať v NHL. Keď sa chcem dostať do zostavy národného tímu v Pjongčangu, musím hrať v najlepšej lige z tých, ktoré budú k dispozícii. A tou je KHL," povedal Jágr. Stále však čaká na zámorskú ponuku. "Existujú tri či štyri kluby, s ktorými rokujeme. Kým nebudem mať jasno o NHL, v Európe sa rozhliadať nebudem," dodal Jágr. V profilige sú momentálne v plnom prúde prípravné kempy. Skúšku v zámorí absolvovať nechce. "Za 25 rokov ma všetci museli dostatočne spoznať, aby si urobili názor. Je potrebné skúmať najmä mňa? Príde mi to zábavné," doplnil Jágr.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok