Deti žili v byte s mŕtvymi rodičmi. Mysleli si, že spia

TA3 ČTK
26.9.2017 06:49

Štvorica španielskych detí považovala spánok svojich rodičov za natoľko tvrdý, že ich nezobudili rovných päť dní a nocí. Až potom sa zistilo, že obaja dospelí sú mŕtvi.

Deti žili v byte s mŕtvymi rodičmi. Mysleli si, že spia
ILU FOTO: TASR

Dospelí sa o deti nezaujímali

Podľa španieslych médií boli deti vo veku 5 až 13 rokov zvyknuté na to, že sa o ne matka s otčimom nezaujímajú a tak sa im ich päťdńový spánok nezdal zvláštny. Podľa polície rodičia spáchali samovraždu.

Štyridsaťročná žena žila so svojim partnerom a štyrmi deťmi v tisícovom mestečku La Zarza-Perrunal neďaleko Huelvy na juhu krajiny. Susedia videli dospelých vychádzať naposledy na začiatku minulého týždňa, od tej doby zostali doma. Keď ich v sobotu večer navštívil správca domu, jedno z detí mu povedalo, že matka nemôže otvoriť dvere, pretože "spí a je veľmi studená". Deti povedali policajtom, že si celý čas mysleli, že matka spí a otčim hrá v izbe počítačové hry.

Spáchali samovraždu

Stravovať a obliekať sa vraj bez problémov zvládli samé.

Podľa polície dospelí požili veľké množstvo liekov a tak si vzali život. Žena v nedávnej dobe požiadala o sociálne dávky, bez nich nebola schopná zaplatiť ani len bývanie.

O deti sa má zatiaľ postarať ich biologický otec, ktorý sa s nimi dlhodobo nestýkal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok