Dron zabránil verejnej poprave, zverejnili video z akcie

TA3 ČTK
22.9.2017 18:35

Bezpilotný stroj britského letectva zabránil vražde civilistov v Sýrii, ktorých chceli verejne popraviť teroristi z Islamského štátu. Ukazuje to videonahrávka, ktorú zverejnilo britské ministerstvo obrany. Server The Telegraph uviedol, že príkaz na odpálenie strely z bezpilotného lietadla bol vydaný z viac ako tritisíc kilometrov vzdialeného mesta Waddington.

Dron zabránil verejnej poprave, zverejnili video z akcie
youtube.com/AllWorldNews

Britským médiám bolo prvýkrát sprístupnené veliteľské centrum medzinárodnej koalície v Katare, kde koalícia pod vedením USA koordinuje útoky na pozície IS.

Britské letectvo v máji vydalo príkaz na odpálenie strely Hellfire z bezpilotného stroja Reaper, keď zamestnanci veliteľského centra zaznamenali, že dvaja muži sú pripravení vraždiť a ďalších niekoľko desiatok ľudí sa musí pod hrozbou smrti na tieto vraždy prizerať.

Keď dron vypálil strelu, ľudia sa rozutekali. Koalícia uviedla, že zabitý bol len ostreľovač IS, ktorý mal za úlohu strieľať civilistov, ktorí sa odmietnu pozerať na vraždu. Strela bola podľa vyhlásenia letectva odpálená do piatich minút od zistenia, že má byť vražda spáchaná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok