Diaľnicu D1 aj s tunelom Bôrik uzatvoria pre údržbové práce

TA3 TASR
22.9.2017 11:29

V termíne od 22. septembra večer do pondelka 25. septembra uzavrú diaľnicu D1 Mengusovce – Jánovce, a to v úseku od 314,750 km po 323 km, vrátane tunela Bôrik. Národná diaľničná spoločnosť začína s pravidelnou jesennou údržbou a kontrolou tunelov. Informovala o tom hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Diaľnicu D1 aj s tunelom Bôrik uzatvoria pre údržbové práce
TASR

Ľavú tunelovú rúru uzavrú od 20.00 h, NDS od 22.00 h uzavrie aj pravú rúru, pričom motoristickej verejnosti ich sprístupnia opäť v pondelok 25. septembra od 14.00 h.

"V tuneloch Sitina, Branisko, Bôrik, Šibenik, Horelica, Svrčinovec a Poľana vyčistíme ostenia tunelov, stropné konštrukcie, chodníky, vozovku, drenáž a kanalizačnú sieť aj štrbinovú kanalizáciu. Ošetria sa tiež nerezové súčasti dverí, SOS kabíny a osvetlenie," vymenovala Michalová.

Ako ďalej doplnila, NDS v tuneloch skontroluje i tlak v požiarnych hadiciach a hydrantoch, prečistí ventiláciu, opraví stavebné objekty tunelov a urobí servis na technologických objektoch tunelov. Doprava pod Tatrami bude presmerovaná na cestu vedúcu cez podtatranské mesto Svit.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok