Focus vidí silného Borisa Kollára a osem strán v parlamente

TA3 TASR
21.9.2017 15:32

Víťazom volieb by sa podľa najnovšieho prieskumu agentúry Focus stal opäť Smer-SD premiéra Roberta Fica. Volilo by ho rovných 26 percent respondentov. Sekunduje mu SaS Richarda Sulíka so 14 percentami a ultranacionalisti z ĽSNS Mariana Kotlebu, ktorí získali 10,4 percenta.

OĽaNO by podľa prieskumu získalo 9,6 percenta a nad 9 percent sa dostalo aj hnutie Sme rodina Borisa Kollára. SNS Andreja Danka by dosiahla zisk 8,7 percenta, nasledovalo by KDH (6,4%) a do parlamentu by sa dostal aj Most-Híd s rovnými šiestimi percentami.

Pred bránami parlamentu by opäť zostala SMK, ktorú by volili podľa prieskumu štyri percentá opýtaných, SZS by získala 1,6 percenta. Ostatné strany by nezískali ani percento hlasov. Prieskum uskutočnili na vzorke 1005 respondentov v dňoch 11. až 18. septembra.

Agentúra pri prieskume postupovala tak, že respondentom predložila zoznam s názvami politických strán, hnutí a ich skratkami, kde si mohli vybrať aj možnosť "iná strana". Ľudí sa pýtali, ktorej strane alebo hnutiu by dali svoj hlas. Z prieskumu tiež vyplynulo, že voliť by nešlo 18,9 percenta opýtaných, nevedelo odpovedať 12,4 percenta a ostatných 68,7 percenta respondentov rozdelilo stranám spomínané preferencie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok