Arnold Schwarzenegger si zahral na organe v nemeckej katedrále

TA3 TASR
21.9.2017 10:28

Americký filmový herec a politik rakúskeho pôvodu Arnold Schwarzenegger navštívil Dóm sv. Štefana v bavorskom meste Passau, kde sa zúčastnil na organovom koncerte a následne si na tamojšom organe aj sám zahral. Podľa vlastných slov si tak splnil celoživotný sen.

Arnold Schwarzenegger si zahral na organe v nemeckej katedrále
youtube.com/Bistum Passau

Bývalý guvernér amerického štátu Kalifornia, ktorý sa predtým preslávil stvárnením filmovej postavy Terminátora, po skončení koncertu zahral na obrovskom dómskom organe niekoľko taktov, čo zachytáva videozáznam zverejnený na internete.

Chrám tvoriaci dominantu mesta Passau údajne Schwarzenegger navštívil neočakávane, len s malou skupinou priateľov a jedným ochrankárom. V sakristii ho pozdravil dómsky prepošt Michael Bär, ktorý mu vyjadril vďaku za to, že sa zasadzuje za ochranu životného prostredia.

"Už 70 rokov, od môjho narodenia, si chcem vyskúšať passauský organ," priznal sa Schwarzenegger, ktorého približne minútová hra podľa diecézy "vôbec nebola neharmonická".

Organ v passauskom Dóme sv. Štefana má 233 registrov tvorených dokopy 17.974 píšťalami a predstavuje tak jeden z najväčších hudobných nástrojov tohto druhu. Schwarzenegger sa pri tejto príležitosti taktiež vyjadril, že pre neho dôležitá viera v Boha, keďže bez neho "by tu nikto z nás nebol".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok