Lajčák sa stretol s Trumpom, hovorili o KĽDR aj reforme OSN

TA3 SITA
20.9.2017 15:37

Predseda 72. Valného zhromaždenia OSN Miroslav Lajčák sa stretol v New Yorku s prezidentom Spojených štátov amerických Donaldom Trumpom. Trumpovu návštevu OSN spomínal celý svet - počas svojho prvého prejavu na pôde organizácie šokoval delegátov slovami o možnom úplnom zničení KĽDR.

Lajčák sa stretol s Trumpom, hovorili o KĽDR aj reforme OSN
youtube.com/LIVE SATELLITE NEWS

Lajčák s Trumpom hovorili o reforme Organizácie Spojených národov, mierovom procese na Blízkom východe, migrácii, ľudských právach, KĽDR, vzťahoch medzi USA a Ruskom, ako aj o problematike obchodu s drogami vo svete. Ako informoval tlačový odbor rezortu diplomacie, partneri sa zhodli, že OSN by sa mala zameriavať predovšetkým na ľudí.

V tomto kontexte Miroslav Lajčák podčiarkol význam podpory USA pri implementovaní reforiem OSN. Pokiaľ ide o otázku ľudských práv, diskusia sa sústredila na prácu Rady OSN pre ľudské práva. Vo vzťahu ku KĽDR Miroslav Lajčák poznamenal, že žiadna krajina nemôže ignorovať medzinárodné spoločenstvo a vzdorovať mu.

Predseda Valného zhromaždenia OSN poukázal tiež na potrebu finalizovať globálny kompakt o migrácii do septembra 2018. Od úspešného prijatia tohto prvého komplexného medzinárodného dokumentu závisí dôveryhodnosť OSN. Ide o ambiciózny cieľ, pri dosiahnutí ktorého počíta s podporou všetkých členských štátov, vrátane USA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok