Utajené dokumenty neunikli z nášho prostredia, tvrdí prokuratúra

TA3 SITA
20.9.2017 13:48

Generálna prokuratúra vylučuje, že by utajené daňové dokumenty, ktoré sa týkali firmy prezidenta Andreja Kisku, unikli od prokurátorov. O kauze úniku kompromateriálov rokoval aj parlamentný výbor.

Chybu si priznali, daň doplatili

Spoločnosť Kiska Travel Agency (KTAG), ktorej spolumajiteľom je prezident Kiska, vyšetrovala finančná správa aj polícia. Daňová kontrola ukázala, že KTAG na dani z príjmov zaplatila o 27-tisíc eur menej než mala, spoločnosť po vyšetrovaní chybu priznala, oľutovala, a daň doplatila, čím trestnosť tohto činu zanikla.

Utajené dokumenty o Kiskovej firme sa dostali anonymne do médií z ukrajinského e-mailu. Nevie sa, odkiaľ presne unikli. Prezident v tejto súvislosti hovoril o mafiánskych praktikách.

Kažimíra požiadali o správu

Parlamentný výbor pre financie žiada ministra financií Petra Kažimíra, aby podal výboru správu k medializovaným rozdielom vo financovaní kampane Andreja Kisku pred prezidentskými voľbami v roku 2014.

Členovia výboru na mimoriadnom rokovaní konštatovali, že podľa medializovaných informácií vznikajú pochybnosti o zákonnosti financovania kampane prezidenta. Kažimíra tiež parlamentný výbor požiadal, aby mu predložil oznámenia Kisku a ďalších subjektov, ktoré boli povinné oznámiť rezortu financií výšku prostriedkov vynaložených na kampaň. Od prezidenta SR členovia výboru očakávajú, že ministerstvu financií poskytne súčinnosť pri vypracovaní správy, o ktorú výbor žiada. Parlamentný výbor očakáva, že Kiska predloží účtovné doklady, ktoré boli vystavené v súvislosti s prezidentskou kampaňou účtovaných spoločnosťou KTAG.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok