PR správa

Na jeseň sa v Bratislave uskutoční 12 zaujímavých kultúrnych akcií pod názvom TUCET

PR
19.9.2017 09:52

V Bratislave máte v septembri špeciálnu príležitosť na kultúrne vyžitie, spoločnosť Carlton Property pripravila v spolupráci s agentúrou Azyl Production projekt dvanástich podujatí zameraných na hudbu, humor a hovorené slovo pod názvom TUCET. Všetky eventy sa uskutočnia v priestoroch hotela Radisson Blu Carlton Hotel, reštaurácii Savoy, ako aj v Mirror bare.

Na jeseň sa v Bratislave uskutoční 12 zaujímavých kultúrnych akcií pod názvom TUCET

Program začne už 19. septembra špeciálnym koncertom komornej klasickej hudby - warm up - Hudba a jedlo - organizovaným v spolupráci s festivalom Konvergencie pod vedením Jozefa Luptáka. Venovaný bude skladbám od Mozarta, Schuberta, Haydna a ďalších autorov - k téme jedla a gurmánskeho zážitku z neho.  K odohraným skladbám bude v prestávkach prezentovaná tematická gurmánska lahôdka.

jozef-luptak-studio-zuzana-sumska-b_0a000002-ca5d-6789.jpg

Nasledovať bude 25.9. predstavenie divadelno - improvizačnej skupiny Tri Tvorivé Tvory  (3T), ktorú tvoria traja herci - Juraj "Šoko" Tabaček, Lukáš "Pucho" Púchovský a Stanislav "Stanley" Staško. Skupina vznikla v roku 2004 v Žiline a počas 13 rokov odohrali viac ako 500 predstavení. Počas program budú ich improvizácie tvorené na mieste na základe vylosovaných tém od divákov a tí ich budú v priebehu hry svojimi reakciami meniť a usmerňovať.

3tecko_0a000002-cb06-c9d5.png

V októbri, konkrétne 6.10. si nenechajte ujsť vystúpenie originálneho zoskupenia Paper Moon Trio. Ich repertoár tvoria prevažne britské a americké jazzové piesne z obdobia dvadsiatych až štyridsiatych rokov minulého storočia, ale aj slovenské a české piesne z tohto obdobia. Dámske trio prispôsobuje nie len hudobnú interpretáciu, ale aj svoj imidž tomuto štýlu, ktorým dodá šarm a eleganciu, čím oživý celkový program v štýle zlatej éry.

Október bude aj v znamení swingu, a to vďaka kapele Swingang, ktorá sa venuje swingovej muzike z 30. a 40. rokov 20. storočia, hudbe Manouche (inšpirovaná dvojicou Django Reindardt a Stephane Grappelli) a samozrejme aj bežným jazzovým štandardom. Zoskupenie je v zložení spev, husle, dve autentické gitary a kontrabas. Roztancuje vás už 14.októbra.

swingang_0a000002-cb94-5526.jpg

Posledné októbrové podujatie (25.10.) s názvom More Chassidic Songs  /Chasidské piesne/, spojené s krstom nového CD, vám sprostredkuje fascinujúci pohľad na kultúru, ktorá dotvára pestrú mozaiku dejín strednej Európy. Projekt bratislavského rabína Barucha Myersa a známych slovenských interpretov (Jozef Lupták, Miloš Valent, Boris Lenko), ktorý vznikol v roku 2008, medzičasom zaznel na viacerých významných podujatiach na Slovensku (festivaly Konvergencie a Pohoda), ale tiež v Čechách, v Taliansku, Švajčiarsku aj v USA. Špeciálnym momentom koncertu bude prezentácia nového CD - ktoré je pokračovaním pôvodného albumu Chassidic Songs s názvom MORE Chassidic Songs.

chasidskee-piesne_0a000002-cbf7-30d4.jpg

Začiatkom decembra sa bratislavskému publiku predstaví unikátny slovenský hudobný projekt Ľudové Mladistvá, ktorý vznikol v r. 2016 a je zaujímavou novinkou len 24- ročného skladateľa, klaviristu a zakladateľa projektu Martina Majla Štefánika. Ten vo svojej tvorbe spája prvky folklóru, jazzu, vážnej a energickej modernej hudby. Fúzia zdanlivo nesúrodých prvkov je v aranžmánoch Martina Majla Štefánika, ojedinelá. Jeho skladby svojím jedinečným rukopisom prinášajú invenčný prístup k spracovaniu ľudových piesní. Táto 9-členná skupina okamžite po svojom vzniku vzbudila záujem širokej verejnosti a zaujme určite aj vás, už 4.decembra  v priestoroch hotela Radisson Blu Carlton Hotel. Hudobný projekt získal hneď niekoľko ocenení - na Radio_Head Awards 2016 ako objav roka, na Bratislavských Jazzových Dňoch ako jeden z Objavov roka a takisto v súťaži Nové tváre slovenského jazzu. V apríli 2017 získali medzinárodnú cenu JazzFruit v Prahe.

cirkus-bagala-1_0a000002-cc96-ecb2.jpg

Sprievodným podujatím počas troch mesiacov bude aj Literárny Cirkus KK Bagalu - cirkus, v ktorom sa bude žonglovať so slovami celú jeseň. Postupne sa vám prestaví tvorba 6 spisovateľov. V jednotlivých častiach programu vystúpia formou dramatizovaných a autorských čítani herci, autori, ako aj známe osobnosti kultúrneho života (Dado Nagy ,Tomáš Janovic, Daniela Kapitáňová, herci SND a bratislavských divadiel). Moderuje principál v klobúku - Koloman Kertész Bagala, vydavateľ súčasnej tvorby. Festival Literárny cirkus už 15 rokov kočuje po rôznych kultúrnych a spoločenských podujatiach s cieľom populárnou formou propagovať hodnotné diela. V Bratislave ho máte šancu vidieť v dňoch 25.9., 6.10., 14.10, 25.10., 27.11. a 4.12. - pred každým predstavením od 19,00 hod. v Mirror Bare v hoteli Radisson Blu Carlton Hotel. Vstup na túto časť podujatia je voľný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok