Zistili, čo bolo príčinou mimoriadne tragickej nehody pri Šahách

TA3 TASR
18.9.2017 14:24

Polícia informovala, čo bolo pravdepodobnou príčinou mimoriadne tragickej nehody, ktorá sa odohrala v nedeľu popoludní na ceste medzi Šahami a obcou Hrkovce a pri ktorej zahynula mladá štvorčlenná rodina. Vodič osobného auta v hustom daždi a pri zlej viditeľnosti prešiel do protismeru.

Zistili, čo bolo príčinou mimoriadne tragickej nehody pri Šahách
Policajný zbor SR

Vošiel do cesty autobusu

Podľa nitrianskej krajskej policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej 24-ročný vodič Seatu Cordoba v smere Hrkovce-Šahy, za zníženej viditeľnosti počas hustého dažďa, na rovnom úseku vozovky z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismernej časti cesty v čase, keď tam práve prechádzal poľský zájazdový autobus.

"Následne došlo k zrážke, po ktorej sa osobné motorové vozidlo zdeformovalo, začalo horieť a odhodilo ho naspäť do pravého jazdného pruhu. Tam ostalo skrížené. Pri náraze sa poškodili pedále autobusu, preto v jazde pokračoval samovoľne a skončil v pravom jazdnom pruhu, skrížený cez stredovú čiaru v smere jeho jazdy," povedala Čuháková.

Alkohol nezistili

Pri nehode zahynula celá osádka osobného motorového vozidla, okrem mladého vodiča aj jeho 27-ročná manželka a dve deti vo veku tri a päť rokov.

"Alkohol v dychu 48-ročného vodiča autobusu policajti nezistili, v krvi nebohého vodiča bude prípadná prítomnosť alkoholu zisťovaná pri pitve. Na vozidlách vznikla škoda približne 12.000 eur. Policajná vyšetrovateľka začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ublíženia na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody, ako aj jej príčina a miera zavinenia, sú predmetom vyšetrovania," ukončila nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok