PR správa

Spomienky na letnú dovolenku so španielskymi muškami?

PR
18.9.2017 09:22

Neviete zabudnúť na vzrušujúcu dovolenku v horúcom Španielsku? Ešte stále vám v ušiach znejú vábivé rytmy zvodného tanga či flamenca? Možno vám napadlo, že by ste si mohli pripomenúť neopakovateľnú atmosféru tejto krajiny pomocou populárneho afrodiziaka menom „španielske mušky“... Je to však skutočne dobrý nápad?

Spomienky na letnú dovolenku so španielskymi muškami?

Čo sa skrýva za záhadným názvom „španielske mušky“?

V tomto prípade nie je reč o žiadnom chrúmaní hmyzu namiesto chipsov či slaných arašidov. Španielskymi muškami sa zjednodušene označuje výťažok zo samčekov chrobákov Lytta vesicatoria (Pľuzgiernik lekársky). Tieto malé zelené chrobáčiky obsahujú látku kantaridín, ktorá prekrvuje urogenitálny systém a tým vyvoláva pocit zvýšeného libida – u mužov aj u žien. Pôvodne sa výťažok používal ako masť, neskôr sa zvykol pridávať do nápojov.

Sú španielske mušky bezpečné?

Toto afrodiziakum nepatrí medzi látky, s ktorými by sme vám odporúčali experimentovať. Je totiž veľmi ľahké, prešvihnúť únosnú normu a spôsobiť si nemalé zdravotné problémy. Kantaridín pôsobí vo väčšom množstve ako jed – na otravu touto látkou údajne zomrel aj španielsky kráľ Ferdinand II. Aragonský.

Hoci v dnešnej dobe sa kantaridín väčšinou vyrába synteticky, jeho pôsobenie je podobné. Môže spôsobiť podráždenie a zápal močového a tráviaceho traktu, poškodenie obličiek či problémy so zrakom. Výnimkou nie sú ani neurologické problémy a odštartovanie duševného ochorenia (napríklad psychózy). Španielske mušky sú absolútne tabu pre tehotné ženy, nakoľko dokážu vyvolať spontánny potrat.

Vhodná alternatíva zo Španielska

Vzhľadom na všetky nepríjemné riziká, spojené so španielskymi muškami, vám radšej odporúčame, aby ste si z dovolenky priniesli fľašu kvalitného španielskeho vínka a urobili si pekný večer pri sviečkach. Na zvýšenie libida existujú aj šikovnejšie prostriedky, pochádzajúce z prírody.

Namiesto chrobákov afrodiziakálne bylinky

Na podporu libida, erekcie a oddialenie ejakulácie existuje množstvo prostriedkov z prírody, ktoré nemajú škodlivé vedľajšie účinky a naopak, podporujú vaše sexuálne zdravie aj celkovú vitalitu. Vyskúšajte napríklad doplnky výživy na erekciu pre mužov s výťažkom z Kotvičníka zemného. Táto bylinka prirodzeným spôsobom zvyšuje testosterón v tele muža a tým aj jeho sexuálnu výkonnosť. Medzi ďalšie bylinky na podporu libida patrí Pestrec mariánsky, Maca peruánska, Ženšen pravý, či Senovka grécka.

Tip na záver: Ak chcete sofistikovane navnadiť vašu partnerku na erotické hry, zaútočte na jej zmysly – určite ocení, ak doplníte svoj zjav o zmyselnú vôňu afrodiziakálneho parfumu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok