Žena vo Francúzsku vystrekla turistkám do tváre silnú kyselinu

TA3 TASR
17.9.2017 17:36

Polícia vo francúzskom prístavnom meste Marseille zadržala ženu, ktorá smerom k štvorici amerických turistiek vystrekla kyselinu chlorovodíkovú. Zasiahla pritom tváre dvoch Američaniek, informoval denník La Provence.

Žena vo Francúzsku vystrekla turistkám do tváre silnú kyselinu
SITA/AP ilustračné

O terorizmus zrejme nešlo

Francúzske úrady incident zatiaľ nevyšetrujú ako teroristický čin. Parížska prokuratúra večer oznámila, že jej protiteroristické oddelenie neprevzalo prípad útoku na hlavnej železničnej stanici v juhofrancúzskom prístavnom meste. Práve táto prokuratúra má na starosti všetky prípady súvisiace s terorizmom vo Francúzsku.

Hovorkyňa prokuratúry v Marseille predtým uviedla, že 41-ročná žena zadržaná po útoku nemala žiadne extrémistické vyhlásenia. Zdôraznil však, že terorizmus ako motív činu nemožno tak skoro v priebehu vyšetrovania úplne vylúčiť.

Mala pri sebe fotografiu

Útok sa odohral krátko pred poludním na železničnej stanici Saint-Charles, kde americké turistky, všetky vo veku okolo 20 rokov, prestupovali na vlak do Paríža. Páchateľka vystrekla smerom k Američankám kyselinu chlorovodíkovú, podľa miestnych médií zasiahla tváre dvoch z nich. Zranené ženy vo veku 20 a 21 rokov previezli do nemocnice rovnako ako ďalšie dve turistky, ktoré utrpeli šok.

Páchateľkou je 41-ročná, zrejme psychicky narušená, žena, ktorú po čine polícia zatkla a vzala do vyšetrovacej väzby. Podľa denníka La Provence žena mala pri sebe svoje fotografie, na ktorých bola ona sama s popáleninami. Kyselina chlorovodíková v prípade, že má vysokú koncentráciu, môže spôsobiť závažné popáleniny. Táto žieravina je nebezpečná aj v prípade, keď zasiahne oči.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok