Danko je presvedčený o kvalitách nového šéfa ÚVO, odovzdal mu dekrét

TA3 SITA
14.9.2017 12:37

Predseda parlamentu Andrej Danko odovzdal dekrét o zvolení do funkcie novému predsedovi Úradu pre verejné obstarávanie Miroslavovi Hlivákovi. Danko vyjadril presvedčenie, že Hlivák bude správnym predsedom úradu.

Je pripravený na diskusiu

"Som presvedčený, vychádzajúc z Vašich praktických a právnych skúseností, že budete tým správnym novým vetrom v úrade, ktorý je dôležitý pre všetky transparentné procesy v rámci štátnych inštitúcií," povedal predseda NR SR. Danko taktiež poďakoval doterajšiemu vedeniu ÚVO za jeho prácu.

Ako povedal Hlivák vo svojom prejave, funkciu chce vykonávať s najlepším vedomím a svedomím. "S využitím všetkých svojich znalostí a skúseností, ktoré som počas svojho profesného života nadobudol. Som pripravený na otvorenú a vecnú diskusiu so všetkými, ktorí majú naozaj úprimnú snahu pomôcť zlepšiť a zreformovať systém verejného obstarávania na Slovensku," povedal novinárom.

Navrhla ho fakulta

Nového predsedu ÚVO zvolil parlament v stredu 13. septembra na päť rokov. V tajnom hlasovaní získal Hlivák 78 zo 104 platných hlasov, proti bolo 21 poslancov a piati sa zdržali. Päť odovzdaných hlasov bolo neplatných. Kandidáta na šéfa inštitúcie dozerajúcej na priebeh verejných obstarávaní navrhla parlamentu vláda. Hlivák vystrieda doterajšiu predsedníčku ÚVO Zitu Táborskú, ktorej nedávno uplynulo päťročné funkčné obdobie.

Hliváka ako kandidáta na predsedu ÚVO pôvodne navrhla Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave. Novozvolený šéf ÚVO je partnerom Advokátskej kancelárie Soukeník - Štrpka, s. r. o., z Bratislavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok