Londýnske kanály zapchal nevábny objekt, vymýšľajú mu meno

TA3 ČTK
13.9.2017 20:01

Obrovská "hruda" z tuku a odpadu, ktorá váži približne 130 ton, upchala kanalizáciu v centre Londýna. Horu odpadu tvoria najmä plienky, kuchynské utierky a stvrdnutý tuk.

Londýnske kanály zapchal nevábny objekt, vymýšľajú mu meno
Twitter.com/thameswater

Spoločnosť Thames Water, ktorá spracuje kanalizačnú sieť britskej metropoly, vyzvala obyvateľov mesta, aby do záchodov nesplachovali odpad a aby horúci olej a tuk nechávali stuhnúť a potom ho vyhadzovali do kontajnerov. Hovorca spoločnosti Matt Rimmer hovorí o "totálnom monštre".

"Táto hora tuku patrí k najväčším, aké sme kedy videli," povedal Rimmer. Na odstránenie nevábneho útvaru budú potrebovať asi tri týždne. Spoločnosť prostredníctvom Twitteru vyzvala obyvateľov, aby dali obrovskej usadenine meno. Prvé návrhy prišli rýchlo. Sú medzi nimi názvy ako Brexit, Trump alebo Donald.

Agentúra AP uviedla, že časť tejto "hrudy" sa snaží získať aj metropolitné Londýnske múzeum. Jeho riaditeľka Sharon Amentová povedala, že zaradenie tukovej hory do zbierky múzea by "vyvolalo otázky o spôsobe nášho súčasného života a tiež by inšpirovalo návštevníkov k hľadaniu riešení problémov rozširujúcich sa metropol". Múzeum pripustilo, že zatiaľ nevie, aký spôsobom by tento neobvyklý exponát vystavilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok