Kisku vyšetrovali daniari. Jeho firma si mala krátiť dane

TA3 TASR
12.9.2017 11:32

Andreja Kisku vyšetrovali pre výdavky na predvolebnú kampaň. Daniari a policajti pri preverovaní firmy, ktorej vlastníkmi sú prezident a jeho brat Jaroslav zistili, že si v roku 2014 skrátila daň z príjmu o 27-tisíc eur. Niektoré redakcie o tom informoval anonym.

Daňový úrad mal iný názor ako firma Kiska Travel Agency (KTAG) na zaúčtovanie položky, uviedol prezident. Kiska informoval, že kontaktoval konateľa spoločnosti KTAG, aby mu podal vysvetlenie k tomu, čo sa udialo. „V apríli v roku 2014 vznikol nárok na odpočet DPH. Tak ako býva zvykom, daňový úrad prišiel na kontrolu. Nestotožnil sa s postupmi účtovania spoločnosti KTAG a s odpočtom DPH nesúhlasil. Na základe toho KTAG okamžite uhradil DPH vo výške 9227 eur, ako aj penále vo výške 15.543 eur,“ povedal Kiska.

Po ukončení roku podľa neho prebehla kontrola aj na daň z príjmu, kde na základe tých istých faktúr spoločnosť KTAG doplatila daň z príjmu vo výške 27.114 eur a penále 2711 eur.

Podľa Kisku si od januára 2015 príslušné doklady vyžiadal aj vyšetrovateľ. „Avšak 8. augusta minulého roka všetky materiály spoločnosti vrátil s tým, že neexistuje dôvod na pokračovanie vyšetrovania,“ dodal Kiska, ktorý zároveň vyjadril ľútosť nad únikom daňových informácií na verejnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok