Rakúšania zablokovali neonacistickú internetovú stránku

TA3 SITA
11.9.2017 20:44

Neonacistickú stránku The Daily Stormer, ktorá sa dostala do pozornosti médií po nepokojoch v americkom Charlottesville, zhodili už aj z rakúskeho internetu. Po tom, čo ju zablokovala americká hostingová firma GoDaddy a neprijali ju ani iné americké spoločnosti, ju vypol aj rakúsky registrátor domén nic.at.

Rakúšania zablokovali neonacistickú internetovú stránku
SITA/AP

Podľa hovorkyne spoločnosti Moniky Pink-Rank mali túto stránku vypnúť okamžite po tom, ako ich niektorí rakúski politici upozornili na škodlivosť jej obsahu.

Stránka The Daily Stormer sa dostala do pozornosti amerických médií po tom, ako účastníčku augustového antirasistického pochodu v Charlottesville, ktorú zabil autom americký neonacista, označila za "tučnú bezdetnú k**vu". Stránka vypočítavala dôvody, prečo údajne nie je škoda, že táto mladá žena prišla o život, a naopak chválila útočníka.

Stránka The Daily Stormer má v tiráži uvedené, že je proti násiliu a snaží sa o revolúciu iba "prostredníctvom vzdelávania más". Jej titulný obrázok však znázorňuje bieleho muža, ktorý bije černocha a v hlavnej navigácii stránky má hneď za priečinkami "Svet" a "USA" zložky "Židovský problém" a "Rasová vojna".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok