PR správa

Citroën na autosalóne Frankfurt 2017: Príval príležitostí a dobrodružstva

PR
4.9.2017 13:57

Značka Citroën pri príležitosti autosalónu Frankfurt 2017 predstaví novinky, ktoré pokračujú v ofenzíve v oblastiach dobrodružstva a oddychu, pričom uvedie tri svetové novinky.

Citroën na autosalóne Frankfurt 2017: Príval príležitostí a dobrodružstva
SITA (ilu)

-          Nové kompaktné SUV C3 AIRCROSS, SUV s výrazným charakterom, ktoré ponúka priestor na palube a variabilitu vanu. A k tomu komfort a prepojené technológie;

-          SPACETOURER RIP CURL CONCEPT, štúdiu pohodlného vanu s pohonom 4X4 zameraného a pripraveného na cestovanie bez hraníc;

-          E-MEHARI STYLED BY COURRÈGES, limitovanú edíciu, ktorá prehlbuje kreatívne prepojenie dvoch ikonických francúzskych značiek obohatené o mnohé nové schopnosti.

Tri modely, tri druhy využitia automobilov, ktoré ilustrujú schopnosť značky Citroën inšpirovať sa rôznymi spôsobmi života a prinášať výnimočné odpovede na mnohé požiadavky moderných motoristov. Tento prístup sa prejavuje vo všetkých segmentoch, na všetkých svetových trhoch. Prináša odvážne vozidlá vybavené komfortnými prvkami obsiahnutými v celostnom prístupe CITROËN ADVANCED COMFORT®. Značka má svoju nezameniteľnú dynamiku a okrem produktov vyvíja aj svoju predajnú sieť a nové služby mobility. Vďaka tomu ponúka automobilový zážitok, ktorý ju odlišuje od ostatných veľkosériových výrobcov.

Citroën predstaví vo Frankfurte výnimočný a komplexný automobilový zážitok inšpirovaný klientmi, ktorý zahŕňa:

➢     Nové kompaktné SUV C3 AIRCROSS. Značka Citroën pokračuje v posilňovaní svojej medzinárodnej ofenzívy v segmente SUV a 12. júna predstavila nové kompaktné SUV C3 Aircross novej generácie s nezameniteľným charakterom. Jedinečné tvary a veľké plochy mu dodávajú silný a svieži postoj. Vzhľad umocňuje široký výber možností personalizácie s 90 kombináciami doplnkov exteriéru a s 5 druhmi interiéru. SUV zamerané na ľudí čerpalo inšpiráciu z predstáv klientov a tak sa vyznačuje bezkonkurenčnou variabilitou a vnútorným priestorom a otváracie presklené panoramatické strešné okno ho spája s okolitým svetom. C3 Aircross využíva prvky programu Citroën Advanced Comfort® a ponúka tak pohodlie na palube ako aj neopakovateľný zážitok z jazdy. V mesta aj za jeho hranicami mu rozširujú možnosti jazdných vlastností systémy ako Grip Control® a asistencia pri zjazde z kopca Hill Assist Descent či moderné technológie v podobe 12 asistenčných systémov ako head-up displej či štyroch technológií konektivity vrátane indukčného bezdrôtového nabíjania mobilných telefónov.

➢     SPACETOURER RIP CURL CONCEPT. Citroën a Rip Curl pokračujú v spolupráci a predstavujú výnimočný produkt pre maximálnu mobilitu, ktorý symbolizuje voľnosť bez hraníc. Táto jedinečná interpretácia modelu SpaceTourer sa zameriava na adrenalínové športy. Moderný van ťaží z lepšej prejazdnosti, ktorú získal pomocou dodania pohonu 4x4 od spoločnosti Automobiles Dangel. Kempingová výbava od spoločnosti Pössl znamená, že zvládne všetky nároky aj na odľahlých miestach. Tieto dve úpravy sú k dispozícii pre modely SpaceTourer. Exteriérové a interiérové úpravy kempingového vozidla dopĺňajú originálne a špecifické farebné schémy a originálne materiály. Zameriava sa na tých, ktorí chcú byť bližšie k prírode. Vozidlo je robustné, ľahko obývateľné a v každodennom živote ľahko ovládateľné. Posilňuje schopnosti modelu SpaceTourer: variabilitu, jednoduchosť používania, komfort a technológie, ktoré prispievajú k väčšiemu pokoju a k slobode. SpaceTourer Rip Curl Concept bude sprevádzať tím Rip Curl počas ich ciest po Európe od októbra 2017 do januára 2018!

➢     E-MEHARI STYLED BY COURRÈGES. Naozajstný voľný elektrón. Štvormiestny kabriolet na elektrický pohon s výrazným dizajnom zlepšuje svoje automobilové schopnosti a ponúka pevnú strechu hard top, centrálne zamykanie a airbagy. To všetko sa nachádza v prepracovanom interiéri, ktorý prebral typické znaky dizajnu vozidiel značky Citroën. Nová generácia modelu E-MEHARI sa predstavuje exkluzívnou limitovanou edíciou vyvinutou v spolupráci so značkou Courrèges. Pokračovaním spolupráce dvoch francúzskych ikonických značiek v oblasti trvalo udržateľnej mobility a elegancie je vozidlo oblečené do príťažlivej čiernej róby. Tá sa objavuje najmä na blatníkoch a vytvára kontrast k bielemu presvetlenému interiéru, ktorý kompletne odráža identitu značky Courrèges.

➢     C3 WRC. Objekt automobilovej vášne, ľudského dobrodružstva a športu. Progres, ktorý sa na tejto ostrej verzii modelu Citroën C3 podarilo dosiahnuť počas ostatných pretekov rely, dáva nádej, že dosiahne podobné úspechy ako sériová verzia. Tá si od začiatku predaja pripísala už viac ako 170 000 predaných vozidiel.

➢     Aktuálne služby, ktoré menia prístup k mobilite a motoristom zjednodušujú život. Sú to služby klientom ako Citroën Advisor, online stránka s názormi na predajné miesta a produkty značky Citroën, ale aj nové služby v oblasti mobility ako Citroën Rent&Smile. Tá umožňuje majiteľom vozidiel prenajať si od svojho predajcu akékoľvek vozidlo značky Citroën. So službou Citroën Earn&Drive môžu majitelia ponúknuť svoje vlastné vozidlo značky Citroën na prenájom.

➢     Atraktívna a presvetlená expozícia, ktorá útulnými materiálmi pripomína obývačku, zhmotňuje posolstvo značky „Be Different, Feel Good”. Návštevníci sa zoznámia s konceptom La Maison Citroën, ktorý poslúži ako vzor pre nové predajné miesta značky Citroën.

Stretneme sa v expozícii značky Citroën 12. a 13. septembra (dni pre médiá) a od 14. do 24. septembra (dni pre verejnosť). Na rozhovory budú pripravení viacerí predstavitelia značky Citroën:

- Linda JACKSON, generálna riaditeľka značky Citroën,

- Xavier PEUGEOT, riaditeľ produktov značky Citroën,

- Arnaud BELLONI, riaditeľ komunikácie a marketingu značky Citroën,

- Alexandre MALVAL, dizajnový riaditeľ značky Citroën,

-       Tím Citroën Racing.

  1. 1. OFENZÍVA SUV V EURÓPE: C3 AIRCROSS

Nový model C3 Aircross dostal dizajnové prvky, ktoré prinesú medzi kompaktné SUV čerstvý vietor. Exteriér sa odlišuje jedinečnými tvarmi a nebývalými možnosťami individuálnych úprav, ktoré potvrdzujú jeho sebavedomý postoj. V interiéri boduje komfortom typickým pre značku Citroën, pričom ťaží z výdobytkov programu Citroën Advanced Comfort®. Prejavuje sa to najmä vo vnútornom priestore, variabilite a v presvetlení. V súlade s modernými požiadavkami je nový model C3 Aircross plne prepojiteľný a ponúka všetky technológie, ktoré uľahčujú život v mestách aj na cestách. Jednoducho, je to SUV, ktoré láka svojich majiteľov, aby s ním štýlovo a pohodlne zažili niečo nové, nevšedné a plné nových zážitkov.

➢     SUV S VÝRAZNÝM A PERSONALIZOVATEĽNÝM VZHĽADOM

Nový Citroën C3 Aircross je kompaktné SUV s dĺžkou 4,15 m, ktoré sa vyznačuje sviežim, odhodlaným a sebavedomým postojom. Dostal jedinečné tvary a hlási sa k novým modelom značky Citroën, pričom však dostal všetky atribúty robustného a ochraňujúceho SUV: vyššiu svetlú výšku, vysokú pozíciu sedenia, ochranné prvky vpredu aj vzadu, veľké kolesá a rozšírenia blatníkov. Silueta pripomína väčšie modely a obohacujú ju grafické prvky ako farebné bodky na strešných nosičoch či na zadných stĺpikoch so vzhľadom clony. C3 Aircross ponúka nebývalo široké možnosti personalizácie, ktoré obsahujú 90 kombinácií exteriéru vrátane štyroch farieb strechy pre dvojfarebné verzie a 4 Packs Color ako aj 5 výrazne odlišných verzií interiéru. Interiér uprednostňuje horizontálne usporiadanie, pričom zvýrazňuje veľký vnútorný priestor a ochranu posádky. Aj za volantom sa C3 Aircross ukazuje ako SUV s nepopierateľne kvalitnými jazdnými vlastnosťami. V meste presvedčí kompaktnými rozmermi, pri výletoch zase schopnosťami systémov Grip Control® či Hill Assist Descent. C3 Aircross ponúka na výber zo širokej ponuky úsporných a účinných benzínových a naftových motorov.

➢     NAJPRIESTRANNEJŠIE A NAJVARIABILNEJŠIE VOZIDLO V SEGMENTE KOMPAKTNÝCH SUV

Program Citroën Advanced Comfort®, ktorý venuje pozornosť pohodliu a atmosfére na palube, vyzdvihuje praktické vlastnosti tohto kompaktného SUV novej generácie. Výnimočná konštrukcia nového modelu C3 Aircross zjednodušuje každodenné používanie a nerobí kompromisy medzi komfortom a funkčnosťou. Ponúka široké a pohodlné sedadlá ako aj bezkonkurenčný vnútorný priestor (najviac miesta na výšku, veľa priestoru na nohy), nenapodobiteľnú variabilitu (2-dielna posuvná zadná lavica, preklopiteľné operadlo predného spulujazdca, následne sa dajú prepravovať predmety s dĺžkou 2,40 m) a výnimočný objem batožinového priestoru (410 dm3 s možnosťou zväčšenia na 520 dm3). Pre pocit pohodlia na palube je podstatné aj množstvo svetla. Interiér sa vďaka veľkorozmernej otváracej presklenej panoramatickej streche kúpe vo svetle. C3 Aircross disponuje veľkými modernými odkladacími priestormi vrátane bezdrôtového indukčného nabíjania mobilných telefónov v stredovej konzole. Zároveň ponúka kompletnú paletu asistenčných systémov ako head-up displej, Active Safety Brake, automatické prepínanie diaľkových svetiel, čítanie značiek s maximálnou rýchlosťou a nemožno zabudnúť ani na každodenných pomocníkov ako Park Assist či CITROËN Connect Nav.

  1. 2. SPACETOURER RIP CURL CONCEPT, DOBRODRUŽSTVO BEZ OBMEDZENÍ!

Citroën a Rip Curl pokračujú v spolupráci a ponúkajú vozidlo, ktoré zosobňuje najnovší prístup k mobilite a symbolizuje dobrodružstvo bez obmedzení. Je úplne prirodzené, že tieto dve značky sa stretli nad vanom, ktorý vyznáva hodnoty dobrodružstva a slobody. SpaceTourer zahŕňa jazdné vlastnosti, využiteľné technológie a k tomu pridáva skúsenosti značky Citroën v oblasti dizajnu, vnútorného priestoru a komfortu. Rip Curl, od roku 1969 celosvetovo preslávená značky v surfárskej komunite, pridáva svoje skúsenosti, ako z vozidla spraviť niečo, čo je praktické, funkčné a zamerané na adrenalínové športy a na ľudí hľadajúcich dobrodružstvo bez obmedzení. Pre tieto potreby sa SpaceTourer zmenil na dokonalé, robustné, praktické a kompaktné kempovacie vozidlo, ktoré využilo premenu pod hlavičkou firmy Pössl. K tomu sa pridali skúsenosti a schopnosti spoločnosti Automobiles Dangel. Tá sa postarala o zmenu pohonu na 4x4. Dostatok výkonu a využiteľnosť v každej situácii zabezpečuje pohon BlueHDi 150 S&S BVM6.

➢     CITROËN & RIP CURL: SPOLUPRÁCA V OBLASTI DIZAJNU A DOBRODRUŽSTVA

Spojenie značiek Citroën a Rip Curl

 

Spojenie značiek Citroën a Rip Curl je úplne prirodzené. Obe značky vyvíjajú produkty, ktoré sa dizajnom aj technikou zameriavajú na pohodlie, akciu a na dobrodružstvo. Po modeli C4 Cactus Rip Curl, ktorý obohacuje ponuku značky Citroën od roku 2016, sa Citroën a Rip Curl rozhodli pokračovať vo svojom partnerstve. Spoločné hodnoty ako kreativita a inovácie priviedli obe značky k vyjadreniu spoločnej vášne pre dobrodružstvo a pre objavovanie nových teritórií – čo značka Rip Curl nazýva termínom hľadanie alebo „The Search". Ako ideálne sa pre túto spoluprácu ukázalo kompaktné kempingové vozidlo spájajúce štýl, funkčnosť a využiteľnosť. Štúdia SpaceTourer Rip Curl Concept ponúka zažiť dobrodružstvo bez obmedzení, úplne slobodne a nespútane.

Tímy Rip Curl a Oddelenie farieb a materiálov značky Citroën vytvorili SpaceTourer Rip Curl Concept ako ikonické vozidlo pre adrenalínové športy a pre surferov. Štúdia sa vyznačuje výberom materiálov a farieb, poťahov aj špeciálnym zameraním sa na detaily, ktoré umocňujú jej silnú inšpiráciu športovým a surfárskym svetom ako aj adrenalínovými športmi.

Európske turné: Rip Curl Tour by Citroën!

Od októbra 2017 do januára 2018 bude SpaceTourer Rip Curl Concept  súčasťou európskeho turné, ktoré na jeho palube podnikne tím Rip Curl. Turné bude mať dvadsať zastávok v najkrajších európskych surfárskych destináciách v Nemecku, Anglicku, Francúzsku, Španielsku, Portugalsku a v Taliansku. Počas nich bude k dispozícii možnosť bezplatného testovania najnovších výdobytkov tejto surfárskej značky. A to všetko v spoločnosti členov profesionálneho tímu. Ideálna príležitosť pre milovníkov surfov, aby spoznali výnimočnú štúdiu vozidla zameranú priamo na nich! Na svoje si prídu aj vyznávači zimných športov. Záver turné sa zameria na milovníkov snowboardov a zavíta na hory vo Francúzsku, Švajčiarsku a v Rakúsku.

Viac informácií nájdete na: www.ripcurl.eu/fr/events/european/rip-curl-tour-by-citroen.html

Exteriér tvorí jednoliaty blok inšpirovaný surfárskymi vanmi

Štúdia SpaceTourer Rip Curl Concept si osvojila línie mýtických surfárskych vanov, čo sa prejavilo najmä na dvojfarebnom lakovaní exteriéru. Zvolené farby umocňujú odolnosť vozidla a jeho súlad s prírodou: tmavá kaki v hornej časti a svetlá béžová v spodnej. Prechod medzi dvoma farbami ozvláštňuje jasná žltá horizontálna linka. Zdvíhacia strecha ukáže vyberané materiály: textil kaki, veľkú moskytiéru ako aj žlté textilné olemovanie, ktoré farebne ladí s líniou na karosérii. Ligotavé 17-palcové disky kolies z ľahkých zliatin dostali rovnakú béžovú farbu ako spodná časť karosérie. Dobrodružný charakter vozidla posilňuju suive ochranné lemy predných aj zadných nárazníkov.

Súhra dizajnu exteriéru/interiéru založená na kontrastoch

Dizajn interiéru vychádza z kombinácií použitých na exteriéri. Široké sedadlá dostali dvojfarebné poťahy v rovnakých farbách ako má exteriér a umocňujú pocit priestoru na palube. Hlavná časť sedadiel je potiahnutá elegantnou kožou kaki s horizontálnym prešívaním, ktoré vytvára vrúbkovaný vzor. Na hornej časti operadiel, na opierkach hlavy, na lakťových opierkach vo dverách a na prednej časti sedadiel sa nachádza tmavosivá alkantara. Najčastejšie miesta kontaktu s pokožkou sú tak na dotyk veľmi príjemné (ramená, stehná, predlaktia). Svetložlté farebné detaily vytvárajú kontrast a zároveň aj súhru s líniou na karosérii a zároveň podčiarkujú expresívnosť ostatných sériových modelov značky Citroën. Sedadlá skrášľuje aj prešívanie svetložltou páskou. Táto farba sa nachádza aj na viacerých miestach interiéru ako palubná doska, volant či dvere, čím posilňujú výnimočnú identitu vozidla.

Premyslený do posledných detailov pre milovníkov surfovania

SpaceTourer Rip Curl Concept dostal viacero špecifických prvkov, ktoré uľahčujú jeho používanie a zvyšujú komfort. Sú obsiahnuté v balíku Pack Plein Air. Je to takmer dokonalý dom na štyroch kolesách. Pre potreby osvieženia, napríklad po celom dni na surfe, dostal SpaceTourer Rip Curl Concept sprchu so závesom integrovanú do veka batožinového priestoru. Vodu dodáva nádoba schovaná v interiéri. Sprcha sa objaví po otvorení veka batožinového priestoru. Nepriehľadný záves chráni interiér pred zafŕkaním a taktiež chráni pred nežiadúcimi pohľadmi. Pack Plein Air obsahuje aj viacero prvkov nevyhnutných pre dobrodružstvo a výlety, kedy sa treba sústrediť iba na to podstatné. Jeho súčasťou sú vodotesná nádoba na neoprénové kombinézy, meteostanica či trezor na odloženie kľúčov umiestnený pod vozidlom.

Ďalšie špecifické prvky: popruhy na plafóne umožňujú upevnenie dvoch surfovacích dosiek v interiéri, ďalšie prvky na zvýšenie komfortu na palube dodala značky Fatboy. Sú medzi nimi rozkladacia stolička, prenosná lampa a mnohé iné.

➢     MODERNÝ VAN PREMENITEĽNÝ NA KEMPINGOVÉ AUTO: SLOBODA NA KAŽDÝ DEŇ!

Pössl je najväčším európskym výrobcom, ktorý premieňa vany a dodávky na kempingové vozidlá. Model Campster, ktorý vychádzal z modelu SpaceTourer a v auguste 2016 sa predstavil na najväčšej výstave karavanov v Düsseldorfe, priniesol ideálny prienik medzi dodávkou a dovolenkovým vozidlom. Všetko bolo spravené tak, aby sa z modelu SpaceTourer stal doslova švajčiarsky nožík, vozidlo, ktoré poskytne všetko v jednom. Také, aby ste v ňom chceli podniknúť výlety do prírody, mimo civilizácie. Týmto smerom sa vydal aj SpaceTourer Rip Curl Concept.

SpaceTourer vo veľkosti M (stredná) sa premenil na multifunkčný van so zdvíhacou strechou. Posádke ponúka cestovanie v maximálnom komforte a k tomu viacero špecifických funkčných prvkov. S kompaktnými exteriérovými rozmermi (dĺžka 4,95 m, šírka 1,92 m, výška 1,99 m) je veľmi dobre ovládateľný a bez problémov sa uplatní všade - v mestách aj na diaľniciach. Znížená celková výška zaručuje prístup na mestské aj plážové parkoviská!

S dvojicou bočných dverí s elektrickým bezdotykovým posúvaním a s otváracím vekom batožinového priestoru poskytuje mnoho možností na usporiadanie interiéru, kde si našlo miesto viacero odolných a trvácnych materiálov. Na palube sa pohodlne prevezie 7 osôb. V lôžkovej konfigurácii sa vyspia 4 osoby, pričom majú k dispozícii dve dvojmiestne lehátka. Prirodzený vzpriamený pohyb zabezpečuje zdvíhacia sa strecha. V súlade s programom Citroën Advanced Comfort®, ktorý sa zameriava na poskytnutie maximálneho komfortu na palube vozidiel značky Citroën, je vozidlo maximálne pohodlné, moderné a útulné.

Praktický a variabilný priestor kuchyne a jedálne

Súčasťou zabudovanej kuchynky sú plynový varič, drez a celkové usporiadanie, ktoré umožňuje prípravu jedla porovnateľnú s domácimi podmienkami. V prípade potreby sa celá kuchynka môže vybrať a používať aj mimo vozidla. O čerstvosť potravín sa stará zabudovaná chladnička. Ku kuchynke je pripojený aj veľký posuvný a skladací jedálenský stôl. Posádka tak môže sedieť na otočných sedadlách a pohodlne si vychutnávať jedlo.

Pohodlný priestor na spanie

SpaceTourer Rip Curl Concept má na palube dve dvojmiestne lehátka pre štyri osoby. Lehátko pre dve osoby vznikne sklopením zadných sedadiel, ďalšie dve miesta vzniknú pod zdvihnutou strechou. O pohodlie sa stará rozmerná sieťka proti hmyzu. Vďaka nej môže posádka pohodlne sledovať hviezdy a užívať si všetky vymoženosti kempovania vo voľnej prírode.

➢     VAN URČENÝ NA KOMFORTNÉ CESTOVANIE NA VEĽKÉ VZDIALENOSTI

Zážitok z jazdy, ktorý inšpiruje vyraziť

Jazdné vlastnosti štúdie SpaceTourer Rip Curl Concept vychádzajú zo sériového vozidla SpaceTourer a preberajú všetky jeho silné stránky. Na palube sa nachádzajú najnovšie technologické pomôcky v podobe asistenčných systémov a možností konektivity. Všetky prispievajú k zvyšovaniu bezpečnosti, ľahko sa používajú a neodvádzajú pozornosť vodiča od riadenia. V ponuke sa nachádzajú systémy ako head-up displej, Active Safety Brake, navigácia Citroën Connect Nav či Mirror Screen.

Terénne schopnosti vďaka úprave Dangel

Keďže štúdia SpaceTourer Rip Curl Concept má za úlohu pohodlne previesť posádku za každých okolností a bez ohľadu na terén, dostala úpravu pre zvýšenie schopností v teréne. Jej súčasťou je pripojiteľný pohon všetkých koiesako aj vyššia svetlá výška. Pohon 4X4, ktorý je k dispozícii aj pre sériové verzie modelov SpaceTourer, dodáva partner Automobiles Dangel, francúzsky špecialista na pohon všetkých kolies sídliaci v Alsasku. Uzávierka pohonu na obe nápravy sa riadi ovládačom na palubnej doske, čo poľahky umožňuje zlepšiť jazdné vlastnosti a prejazdové schopnosti aj v náročnom teréne a v nepredvídateľných situáciách.

  1. 3. E-MEHARI STYLED BY COURRÈGES: VÝNIMOČNÝ KABRIOLET

Citroën aj Courrèges sú značky, ktoré sa zameriavajú na trvalo udržateľnú mobilitu. Ich spolupráca sa dnes prejavuje v podobe 4-miestneho elektrického kabrioletu. E-MEHARI, zosobňuje spoločné hodnoty kreativity, slobody a optimizmu. Preto vznikol model CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges. Počet exemplárov je obmedzený na 61 kusov, čo sa odvoláva na rok založenia módneho domu Maison Courrèges. Exkluzívna limitovaná edícia pripomína inovatívny prístup, ktorým bol známy model Méhari z roku 1968 ako aj moderného ducha značky Courrèges.

➢    MÓDNE A PLNE ELEKTRICKÉ VOZIDLO

Elegantná limitovaná edícia modelu CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges umocňuje jedinečnú osobnosť tým, že prináša kontrastný vzhľad s čiernym exteriérom a bielym interiérom. Všestranný kabriolet so zvýšeným podvozkom, ktorý jazdí na čiernych 15-palcových diskoch kolies z ľahkých zliatin GIVE ME FIVE s diamantovými odleskmi, sa vďaka sériovo dodávanej pevnej čiernej streche môže ľahko premeniť na mestské vozidlo. Prvý raz sa predstaví v exkluzívnej edícii Styled by Courrèges v povrchovej úprave brúseného kovu. V protiklade k ženevskej štúdii sa predstaví v karosérii nalakovanej exkluzívnou čiernou farbou Vinyl Black. Kontrast oproti exteriéru vytvorí interiér vyhotovený vo svetlej bielej farbe, ktorou sa preslávila značka Courrèges. Úplne prepracovaný interiér znamená výrazný generačný posun a oveľa lepšie vnímanie kvality spracovania. Súčasťou ponuky bude aj na mieru dodávaná batožina značky Courrèges.

➢    VŠESTRANNOSŤ V KAŽDOM OBDOBÍ A NA KAŽDOM TERÉNE

Všestranné a hravé vozidlo CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges dostalo v podobe pevnej strechy výnimočnú zvukovú a tepelnú izoláciu, čo mu zabezpečuje celoročnú využiteľnosť. Okrem mesta je CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges schopný vyraziť aj do terénu. Zvýšená svetlá výška (20 mm), celoročné pneumatiky Cross Climate a bočná ochrana (rozšírené blatníky, spodná časť karosérie a nárazníkov) umožňujú ľahký prechod terénom. Na plážach a pri výjazdoch z mora pomôže karoséria vyrobená z termoplastu, ktorá nemá problém s koróziou ani s malými škrabancami či nepremokavé poťahy sedadiel, ktoré stačí vystriekať vodou.

CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges je prvé elektrické vozidlo, ktoré môže nosiť označenie „Origine France Garantie”. Poháňajú ho inovatívne lítiovo-kovovo-polymérové batérie vyvinuté francúzskymi špecialistami zo spoločnosti Groupe Bolloré. Novinka je zároveň výrazne živšia, pretože krútiaci moment motora vzrástol o viac ako 20 %.

➢     VYŠŠÍ KOMFORT NA PALUBE A LEPŠIA KVALITA

Nový CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges dostal nové lepšie tvarované predné sedadlá s výškovým nastavením. Ďalšou komfortnou novinkou je systém Easy Entry so sklopnými prednými sedadlami s pamäťou polohy. Praktické využitie zvyšuje 78-litrový batožinový priestor a jednodielne sklápacie operadlá zadných sedadiel. Novinkou modelu CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges je sériovo dodávané diaľkovo ovládané centrálne zamykanie. Bezpečnosť nového modelu CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges zvyšujú sériovo dodávané ABS, ESP ako aj upevňovacie body Isofix pre dve detské sedačky vzadu. Nové bezpečnostné prvky zahŕňajú aj 4 airbagy vpredu a po stranách, automatické zapínanie svetiel či monitorovanie tlaku vzduchu v pneumatikách. O zábavu sa postará audiosystém Bluetooth Parrot, USB zásuvka a 2 reproduktory.

Tlačovú správu na tému E-MEHARI styled by Courrèges nájdete na našom webe:

http://int-media.citroen.com

  1. 4. C3 WRC: NÁVRAT DO WRC S VEĽKÝMI AMBÍCIAMI

Citroën získal v roku 2016 s modelom C-Elysée tretí titul medzi jazdcami aj konštruktérmi v seriáli FIA WTCC. Dnes značka Citroën objavila novú inšpiráciu a vrátila sa do bojov v seriáli majstrovstiev sveta FIA WRC. Tím, ktorý získal 8 majstrovských titulov medzi konštruktérmi a 96 víťazstiev, túto disciplínu veľmi dobre pozná. Energickému šampionátu a jeho technickým predpisom najlepšie vyhovuje nový model Citroën C3. Účinkovanie v seriáli WRC bude v najbližšej sezóne 2018 pokračovať aspoň tak úspešne, ako predaje nového modelu Citroën C3, ktorý má od začiatku predaja na konte už viac ako 170 000 predaných vozidiel.

  1. 5. INOVATÍVNE SLUŽBY PRE ZJEDNODUŠENIE ŽIVOTA AUTOMOBILISTOV

Citroën sa prispôsobuje novému životnému štýlu zákazníkov a uľahčuje im život. Napríklad aj stále novšími technológiami pre plynulejší, pokojnejší zážitok za volantom, pričom sú stále v spojení s vozidlom, ale zároveň
aj s okolitým svetom! Citroën posilňuje svoju digitálnu komunikáciu so zákazníkmi, aby mohol čo najlepšie vyhovieť ich požiadavkám a potrebám.

➢     VZŤAHY SO ZÁKAZNÍKMI

Základným posolstvom značky CITROËN je pohodlie. Okrem samotných vozidiel sa to prejavuje aj vo všetkých druhoch kontaktov so zákazníkmi či už u predajcov alebo cez internet. Cieľom spoločnosti CITROËN je, aby sa medzi veľkosériovými výrobcami stala značkou, ktorú jej majitelia najviac odporúčajú. Klientom chce ponúkať také služby, ktoré budú plynulé, spoľahlivé a bez stresu. Citroën &  VOUS ponúka: súhlas klienta s dodatočnými servisnými prácami (ak sú potrebné), vyčistenie vozidla po servisnej prehliadke, 24-hodinové kontaktné miesto na sťažnosti klientov, miesto s nepretržitou službou v prípade nehody alebo poruchy, ktoré je už 7 rokov k dispozícii pre všetkých majiteľov nových aj jazdených vozidiel značky CITROËN.

Mobilná aplikácia My Citroën predlžuje kontakt s vozidlom aj prostredníctvom mobilného telefónu. My Citroën informuje vodiča o stave vozidla a uľahčuje mu starostlivosť o vozidlo pripomínaním servisných prehliadok a ich ceny či spájania vodiča s asistenčnými službami. Bezplatná aplikácia je k dispozícii pre operačné systémy iOS aj Android. Momentálne je pripravená poslúžiť v modeloch C1, C3, C4 Cactus a C4 Picasso.

Citroën Carstore (www.carstore.citroen.fr) už dnes umožňuje vyhľadávať a porovnávať všetky nové vozidlá, ktoré sa nachádzajú na skladoch v predajnej sieti CITROËN. Po výbere konkrétneho vozidla sa záujemca spojí priamo s predajcom. Služba CITROËN CARSTORE sa maximálne približuje k zákazníkom a spĺňa ich predstavy o plynulých, jednoduchých a rýchlo dostupných službách. Služba vyhovuje novému životnému štýlu zákazníkov a tým, že je nepretržite dostupná, im uľahčuje život. V roku 2016 ju mesačne využíva v priemere 150 000 užívateľov.

CITROËN sa prostredníctvom služby CITROËN ADVISOR (www.citroen-advisor.fr) zameriava na nanajvýš transparentnú komunikáciu s klientmi. Služba začala fungovať vo Francúzsku v roku 2014 a poskytuje zákazníkom značky v 22 krajinách priestor na priamu online komunikáciu. Klienti môžu voľne vyjadriť svoje názory na prístup
a služby spojené s nákupom nového vozidla ako aj s úrovňou služieb počas návštevy v servise. Citroën Advisor obsahuje už 150 000 vyjadrení klientov, pričom priemerné hodnotenie je 4,8 hviezdičky z 5. Dnes sa Citroën Advisor naďalej vyvíja a ponúka svojim klientom transparentný komunikačný kanál, cez ktorý môžu poslať svoje názory priamo značke. Zároveň môžu publikovať aj svoje skúsenosti so svojimi novými vozidlami. Majiteľovi nového vozidla značky Citroën na to stačí iba pár klikov.

➢     NA PALUBE MODELOV ZNAČKY CITROËN

Citroën Connect Nav, nový online 3D navigačný systém s dotykovou obrazovkou. Prináša novú generáciu navigácie, ktorá sa dá ovládať hlasovými povelmi alebo dotykovou obrazovkou. CITROËN Connect Nav využíva online služby ako TomTom Traffic na aktuálne informácie o dopravnej situácii, umiestnení čerpacích staníc aj s cenami palív alebo parkovísk, správy o počasí či na vyhľadávanie zaujímavých miest v okolí. Používatelia dostanú aj informácie o nebezpečných zónach, ktoré sa nachádzajú na ich ceste či o úsekoch so zvýšenou nehodovosťou. CITROËN Connect Nav obsahuje aj funkciu Mirror Screen. Funkcia Mirror Screen umožňuje bezpečné ovládanie aplikácií na mobilnom telefóne cez 7-palcovú dotykovú obrazovku. Funkcia využíva technológie Apple CarPlayTM a MirrorLink®.

CITROEN Connect Box vrátane Pack SOS & Assistance obsahuje funkciu „Núdzového volania” s presnou lokalizáciou. Spúšťa sa stlačením tlačidla SOS vo vozidle, prípadne automaticky, po detekovaní silného nárazu vozidla. Operátor po prijatí hovoru a lokalizovaní vozidla vyšle záchranné zložky na miesto nehody.
Funkciu „Núdzového servisného volania”. Spúšťa sa stlačením tlačidla pri poruche vozidla. Do servisu značky CITROËN sa automaticky zašle SMS s diagnostikou vozidla a jeho presnou polohou. Operátor následne zabezpečí čo najrýchlejšie odtiahnutie vozidla.

Citroën Connect Packs predstavuje viacstupňovú paletu technológií a služieb, ktoré rozširujú vodičov zážitok z jazdy a zabezpečujú neustále spojenie medzi vodičom, vozidlom a okolitým svetom. Pozostáva zo služieb Pack Monitoring (virtuálna servisná knižka a rady ako ušetriť palivo), Pack Mapping (lokalizácia vozidla, informácie zasielané na e-mail pri opustení určenej oblasti) a z Pack Tracking (v prípade krádeže sa pozícia vozidla zasiela poriadkovým zložkám).

➢     PONUKA MOBILITY

Citroën Rent&Smile je služba, ktorá ponúka dostupné krátkodobé prenájmy vozidiel od predajcov značky Citroën. Vozidlo si stačí objednať telefonicky a následne si ho prísť prevziať na určené miesto.

Citroën Earn&Drive ponúka klientom značky Citroën ponúknuť ich vozidlo na prenájom a využiť tak bezplatné a strážené parkovanie pri svojom domove, na príjazdoch k letiskám a pri železničných staniciach. Počas parkovania sa vozidlo prenajme na prenájom a jeho majiteľ je odmenený podľa najazdených kilometrov. Earn&Drive riadi celú logistiku prenájmu a v spolupráci s poisťovňou MAIF zabezpečuje aj poistenie.

  1. 6. STÁNOK ZNAČKY CITROËN: NOVÁ EXPOZÍCIA ZAMERANÁ NA POHODLIE A DOBRODRUŽSTVO

Značka Citroën rozvíja vo Frankfurte svoj koncept stánku a robí z neho výkladnú skriňu najmä tým, že zvýrazňuje modely ako aj dobrodružstvo a pohodlie, ktoré sú dokonalým vyjadrením aktuálnej pozície značky. Zmeny sa prejavia v architektonických úpravách a v použití nových materiálov. Expozícia sa bude rozkladať na ploche 905m2.

Citroën do expozície umiestní centrálny blok, ktorý bude výrazným prvkom a zabezpečí značke výnimočnú viditeľnosť. Centrálny blok je vytvorený z útulného dreva a zo stien prepúšťajúcich svetlo. Vďaka tomu sa môžu dva modely C3 Aircross predstaviť v originálnych pozíciách: jeden model uprostred vyvýšenej kocky a druhý umiestnený vertikálne. Okolo hlavného bloku sa predstavia ostatné vozidlá, najmä viacero modelov C3 Aircross, E-MEHARI styled by Courrèges, ako aj SpaceTourer Rip Curl Concept vystavený v expozícii zameranej na surfy. Pretekárske vozidlo C3 WRC sa návštevníkom predstaví v intímnejšej nálade. Od ostatných vozidiel ho oddelí sklenená stena, ktorá zvýrazní jeho nespútanú dynamiku.

Maison Citroën je viac ako len miesto, ktoré predstavuje možnosti, ako si záujemcovia môžu zostaviť svoje nové vozidlo. Maison Citroën ponúka vizuálny aj zvukový zážitok. Taktiež predznamenáva nový koncept predajných miest značky Citroën. Zákazník si môže zostaviť svoje vozidlo pohodlne usadený do veľkých farebných sedačiek. Výber materiálov a farieb použiteľných na vozidlo je k dispozícii v podobe knižiek a drobností uložených v knižnici.

Genius Bar, funkcia podobná ako v predajniach Apple Store, umožní návštevníkom, aby sa s dotykovými tabletmi ponorili do videí La Traction CréativeTM. V podobe La Traction Créative značka Citroën približuje všetky prednosti svojich vozidiel: možnosti personalizácie, rozsah komfortu, asistenčných systémov a mnohých ďalších prvkov.

Zaujímavým oživením bude aj interaktívne online múzeum Citroën Origins. Ide o novinku značky, ktorá využije priestor expozície a návštevníci ju môžu využiť prostredníctvom dvoch dotykových obrazoviek. Internetová stránka predstavuje bohaté dedičstvo značky s dvojitým šípom a umožňuje cestu históriou, na čo stačí iba pár klikov.
Od modelu Type A po novú C3, cez Type H, Xsara WRC či štúdiu Activa 1. Citroën Origins spája všetky mýtické modely značky na jednej internetovej stránke. Osobné aj úžitkové automobily, štúdie, pretekárske automobily.
Na cestu históriou značky Citroën stačí iba pár klikov. Pri každom vozidle sú dostupné ďalšie informácie a najdôležitejšie čísla. V prípade záujmu možno každé vozidlo spoznať detailnejšie. Súčasťou hlbšieho interaktívneho predstavenia je 360° pohľad na vozidlá a zvukové efekty (štartovanie motora, klaksón, smerovky…). Cestu
do minulosti dopĺňajú aj fotografie, dobové dokumenty (náčrty, reklamy…) a typická hudba, ktorá vystihuje každé desaťročie.

Café André, to je pohodlná a komfortná zóna vyhradená pre VIP klientov, ktorá sa nesie v duchu zakladateľa značky, ktorým bol nezabudnuteľný André Citroën. Le Petit Citroën je butik s upomienkovými predmetmi značky Citroën vrátane ďalších modelov vozidiel z minulosti a prítomnosti značky. Nadšenci si tak môžu doplniť svoje zbierky a záujemcovia získajú najnovšie kúsky z kolekcie Lifestyle.

Tešíme sa na stretnutie na autosalóne vo Frankfurte. Počas dní pre médiá 12. a 13. septembra 2017 spoznáte v expozícii značky Citroën najvýznamnejšie novinky ako kompaktné SUV Citroën C3 Aircross, modely SpaceTourer Rip Curl Concept a E-MEHARI styled by Courrèges, ktoré vynikajúco vystihujú ducha inovatívnej značky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok