Pľuščenko si prevzal ocenenie Slovenského olympijského výboru

TA3 TASR
26.8.2017 17:49

Dvojnásobný olympijský víťaz a niekoľkonásobný svetový a európsky šampión v krasokorčuľovaní Jevgenij Pľuščenko z Ruska si v Bratislave prevzal ocenenie Slovenského olympijského výboru. Jedného z najúspešnejších krasokorčuliarov všetkých čias ocenili za jeho prínos pre šport.

Pľuščenko si prevzal ocenenie Slovenského olympijského výboru
TASR

Je vzorom pre našich športovcov

"Ako mimoriadna osobnosť urobil pre rozvoj športu, špeciálne krasokorčuľovania, veľký kus práce. Navyše má veľmi pozitívny vzťah ku Slovensku a je vzorom pre našich športovcov," uviedol v tejto súvislosti viceprezident SOV Zdenko Kríž.

Prostredníctvom stretnutia s ruskou legendou odovzdal SOV takisto symbolický šek s finančnou podporou pre prácu s mládežou v krasokorčuliarskom oddiele ŠK Slovan Bratislava, osobitne finančne podporil i talentovaného športovca Lukáša Václavíka. "Dúfam, že práve to stretnutie i stisnutie ruky Jevgenijom Pľuščenkom bude pre Lukáša motiváciou nasledovať skvelé osobnosti, ktoré Slovensko preslávili, či už Ondrej Nepela, Jozef Sabovčík, ale i ďalší," poznamenal Kríž.

Divákov pozval na turné

Pľuščenko využil podujatie, spojené s autogramiádou v jednom z bratislavských obchodných centier i na to, aby fanúšikov pozval na svoje tohtoročné turné pri príležitosti 35. narodenín, ktoré oslávi na začiatku novembra. Šou pod názvom Pán ľadu, spájajúcu divadlo, humor i akrobaciu na ľade bude možné vidieť od 19. do 26. novembra v siedmich slovenských mestách – v Bratislave, Prievidzi, Brezne, Poprade, Banskej Bystrici, Žiline a Trenčíne, pričom okrem Žiliny a Bratislavy to budú pre Pľuščenka premiérové miesta vystúpení na Slovensku. Okrem 20 ďalších krasokorčuliarov - svetových i európskych šampiónov, sa po Pľuščenkovom boku opäť predstaví aj maďarský huslista Edvin Márton. Svoje majstrovstvo predvedie na stradivárkach, vyrobených v roku 1699 talianskym majstrom Antoniom Stradivarim.

Najväčšie víťazstvá Jevgenija Pľuščenka sa spájajú s olympijskými hrami - zimnou olympiádou v Turíne (2006), kde zvíťazil v individuálnej súťaži a so zlatom v súťaži družstiev, ku ktorému prispel o osem rokov neskôr na domácej pôde v Soči. Získal aj dve striebra, v Salt Lake City (2002) a Vancouvri (2010). V súťažiach, na ktorých sa počas kariéry zúčastnil, získal celkovo 45 zlatých, 12 strieborných a štyri bronzové medaily.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok