Rusko usporiadalo výstavu, na ktorej ukázalo zbrane teroristov

TA3 TASR
25.8.2017 06:19

Ruský rezort obrany usporiadal výstavu vojenských trofejí ukoristených od teroristov v Sýrii. Expozícia je súčasťou Medzinárodného vojensko-technického fóra ARMY 2017 v meste Kubinka neďaleko Moskvy.

Rusko usporiadalo výstavu, na ktorej ukázalo zbrane teroristov
SITA/AP

Trofeje pochádzajú z bojových operácií v provinciách Aleppo, Hamá, Homs a iných oblastí. Návštevníci tu okrem rozličného arzenálu môžu vidieť aj provizórnu poľnú "továreň" na výrobu smrtiacich chemických látok, mínomety, raketomety, guľomety, útočné pušky, pištole a ďalšie strelné zbrane.

Výstava takisto ponúka pohľad na zneškodnené nevybuchnuté míny, ručné granáty či rakety, a to zahraničnej výroby alebo zostrojené podomácky. Svoje miesto tu má aj výzbroj používaná proti teroristom zo strany sýrskej armády - tanky, delá, obrnené transportéry alebo rôzne odmíňovacie zariadenia.

Rusko ako spojenec sýrskeho prezidenta Bašára Asada podporuje Damask v boji proti džihádistom a "umierneným" povstalcom najmä vzdušnými silami. Naposledy zlikvidovali konvoj vyše 200 militantov tzv. Islamského štátu, ktorí mierili k mestu Dajr az-Zaur vozidlami vybavenými ťažkými zbraňami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok