PR správa

Spolupráca Petry Vlhovej s Audi Slovensko

PR
22.8.2017 13:15

Petra Vlhová štartuje boj o triumf vo Svetovom pohári a na zimnej olympiáde bude vyzbrojená najmodernejšími technológiami.

Spolupráca Petry Vlhovej s Audi Slovensko

Momentálne najlepšia slovenská zjazdová lyžiarka Petra Vlhová štartuje do olympijskej sezóny s dvomi novými posilami. Na cestách za triumfami a bodmi vo Svetovom pohári budú slovenskej reprezentantke slúžiť dva modely automobilky Audi, ktorá je jedným z najvýznamnejších sponzorov zjazdového lyžovania. Do svojich služieb tak 10. najlepšia lyžiarka uplynulej sezóny Svetového pohára získa dva prémiové a priestranné modely Audi Q5 a Audi Q7 vybavené tými najmodernejšími technológiami.

Petra Vlhová v uplynulej sezóne Svetového pohára obsadila v konečnom poradí výborné 10. miesto so ziskom 589 bodov a stala sa tak najlepšou slovenskou lyžiarkou. Na svoje konto si okrem 3. miesta v slalome vo fínskom Levi a druhej priečky v Záhrebe pripísala aj triumf zo záverečného slalomu sezóny v americkom Aspene. Na tieto úspechy chce ešte lepšími výsledkami nadviazať v tejto sezóne, ktorej vrcholom bude zimná olympiáda v juhokórejskom Pchjongčchangu.

petra-vlhova11_0a000002-1207-87da.jpg

Práve v tejto dôležitej sezóne Petra Vlhová stavila na najmodernejšie technológie na svahu aj v zázemí. Modelmi Audi Q5 a Audi Q7, ktoré bude mať k dispozícii, jej prestížna značka zaručuje nielen komfort a bezpečnosť, ale aj to, že bude využívať techniku, ktorá vo svojom odbore patrí k absolútnej svetovej špičke rovnako, ako Petra Vlhová v lyžovaní.

Prvým autom, na ktorom bude Petra Vlhová jazdiť za bodmi do svetového  pohára, ale i za oddychom domov, bude Audi Q7. Ide o model, ktorý v kategórii SUV posunul latku kvality na novú úroveň. Podobne ako slalomárka, aj Audi Q7 sa vyznačuje dynamickou jazdou, čo inžinieri dosiahli nízkou hmotnosťou a kombináciou kvalitných a ľahkých materiálov. Osobitnú zmienku si zaslúži rozsiahle portfólio nových asistenčných systémov vodiča až po radarový tempomat Audi adaptive cruise control s asistentom pre jazdu v dopravnej zápche. Žiadny iný sériový automobil na svete aktuálne v tejto oblasti neposkytuje viac. Aj nové Audi Q5 sa môže pýšiť ešte nižšou hmotnosťou ako jeho predchodca, k čomu prispeli takisto nové materiály. Auto má vo svojej triede unikátny aerodynamický tvar a poskytuje dokonalý zážitok z dynamickej jazdy bez kompromisov.

Na svahu sa Petra Vlhová musí spoľahnúť len sama na seba, na svoje inštinkty a pohotové reakcie. V Audi Q5 a Audi Q7 má k dispozícii celý rad asistenčných služieb, ktoré zvyšujú komfort a bezpečnosť jazdy. Súčasťou sériového vybavenia sú zadné parkovacie senzory, tempomat, nastaviteľný obmedzovač rýchlosti, odporúčanie prestávky v jazde a bezpečnostný systém Audi pre sense city. Tento bezpečnostný systém pri jazde v meste upozorňuje vodiča na hroziace kolízie s inými vozidlami a chodcami, v kritickej situácii uskutoční autonómne intenzívne brzdenie. K dispozícii je aj asistenčný systém pre jazdu v noci. Pomocou infračervenej kamery v tme rozoznáva chodcov a väčšie zvieratá na veľkú vzdialenosť a vydáva výstražné upozornenia.

Pre Petru Vlhovú je takisto dôležité vedieť a predvídať, čo ju čaká na svahu. To sa dá porovnať s najnovšou generáciou Audi Q7, nielen pokiaľ ide o koncepciu ovládania – tento model dokonca ponúka aj najnovší  systém asistencie vodiča – asistenta prediktívnej jazdy. Ten niektoré úlohy rieši za vodiča už v čase, keď vodič ešte nemá potrebné informácie, napríklad o nasledujúcej zákrute alebo o tom, čo ho čaká za horizontom... Na svahu by sa takéto čosi zrejme považovalo za nedovolenú technickú pomoc. Inteligentný ovládací systém Audi MMI uľahčuje vyhľadávanie hudobných skladieb, rovnako ako zadávanie telefonických kontaktov alebo cieľov pre navigáciu a tým výrazne zrýchľuje ovládanie.

“Pri zjazdovom lyžovaní potrebujete dávku talentu, veľa tréningu a ak chcete patriť k svetovej špičke, musíte využívať tie najlepšie technológie. Aj preto som rada, že mojím partnerom je práve značka Audi. Vďaka Audi budem mať počas náročných presunov na tréningy a preteky postarané o komfort, čo mi pomôže sa lepšie sústrediť na moje výkony v pretekoch. Pri dlhých cestách od auta očakávam predovšetkým to, že bude bezpečné. A Audi, vybavené dlhým zoznamom asistenčných služieb, túto moju podmienku spĺňa stopercentne,” povedala Petra Vlhová, ktorá počas každej sezóny so svojím tímom najazdí tisícky kilometrov po európskych cestách.

A čo je pre slovenskú lyžiarku povestnou čerešničkou na torte? Petra Vlhová je známa tým, že z času na čas si ťahá aj príves, na ktorom má svoj crossový motocykel a preto ocenila nový asistenčný systém pre jazdu s prívesom. Vďaka nemu sa dá Audi Q7 pohodlne zaparkovať aj s prívesom bez dotyku volantu iba ovládačom MMI. “Audi Q7 je doslova nabité modernými technológiami. Od LED Matrix svetlometov cez infotainment systém až po ovládací panel MMI all-in-touch s veľkou dotykovou plochou. Čo ma však úplne dostalo, je asistent pre jazdu s prívesom,” dodáva Petra Vlhová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok