Oheň spustošil centrum ruského mesta, vyhlásili výnimočný stav

TA3 TASR
21.8.2017 21:38

V historickom centre ruského mesta Rostov na Done vypukol rozsiahly požiar, ktorý postupne zachvátil územie s rozlohou asi 10.000 štvorcových metrov. Do boja s plameňmi zasiahlo okolo 2000 ľudí, posádky siedmich hasiacich vrtuľníkov a lietadiel a viac ako 200 hasičských vozidiel a iných mechanizmov.

Oheň spustošil centrum ruského mesta, vyhlásili výnimočný stav
SITA/AP

Pri požiari sa zranilo 45 ľudí, z nich sedem bolo hospitalizovaných. Ďalších asi 650 ľudí museli evakuovať. Iné zdroje uvádzajú nižší počet ľudí so zdravotnými problémami i nižší počet hospitalizovaných.

Plamene zničili viac ako 80 obytných domov, hasičom sa však podarilo požiar na celom zasiahnutom území lokalizovať. V jednej zo štvrtí došlo k explózii plynového potrubia. Bez elektrickej energie zostalo viac ako 1200 ľudí.

Podľa polície požiar pravdepodobne spôsobil skrat domáceho spotrebiča v opustenom dome. Ruská verzia serveru BBC však informovala o možnom úmyselnom založení ohňa. Zasiahnutú štvrť už začiatkom augusta postihla séria požiarov, ktorú si niektorí miestni obyvatelia dávali do súvislosti so záujmom istej developerskej firmy o lukratívne pozemky v tejto časti mesta.

Témy: požiar Rostov
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok