Ľuboš takmer upálil vrátnika, ktorý ho vyrušil pri krádeži

TA3 TASR
21.8.2017 19:11

Prievidzskí kriminalisti objasnili prípad útoku na 60-ročného muža a následného požiaru, ku ktorým došlo 16. augusta v jednej z kancelárií na Košovskej ceste v Prievidzi. Zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci a zločinu krádeže vyšetrovateľ obvinil 30-ročného muža z okresu Prievidza.

Ľuboš takmer upálil vrátnika, ktorý ho vyrušil pri krádeži
Facebook.com/PZ

O prípade informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Obvinený sa vlámal do kancelárie v skorých ranných hodinách, v jej priestoroch našiel karbobrúsku a pokúsil sa ňou prerezať zadnú stenu trezora, ktorý sa tam nachádzal. Asi o 6.30 h ho vyrušil 60-ročný zamestnanec, ktorého po odomknutí dverí obvinený spoza nich napadol. Opakovane ho udieral násadou zo zbíjacieho kladiva a ďalšími predmetmi, po čom napadnutý muž spadol na zem," opísala Antalová.

Muž podľa nej následne zhodil skriňu, zablokoval ňou dvere a následne polial priestory kancelárie benzínom, ktorý sa tam nachádzal v plastovej bandaske. "Okrem priestorov polial benzínom napadnutému mužovi nohy a ľavú ruku. Keď obvinený spozoroval, že sa poškodený pokúša vstať, tak nezisteným spôsobom kanceláriu zapálil a ušiel," doplnila.

Útočník podľa polície spôsobil 60-ročnému mužovi rôzne zranenia a popáleniny druhého stupňa s predpokladanou dobou liečenia asi tri mesiace. "Okrem toho mu odcudzením tašky s osobnými dokladmi a peňaženkou vznikla škoda asi 350 eur. Spoločnostiam, ktoré zasiahol požiar, vznikla škoda asi 10.000 eur," vyčíslila Antalová. Dodala, že obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov, stíhaný je väzobne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok