Dúfam, že Trumpa zavraždia, napísala senátorka. Vyhrážali sa jej

TA3 TASR
20.8.2017 23:56

Zákonodarkyňa v americkom štáte Missouri, senátorka Maria Chappellová-Nadalová, ktorá dočasne zverejnila na Facebooku poznámku vyjadrujúci nádej, že prezidenta USA Donalda Trumpa zavraždia pri atentáte, sa už ospravedlnila Trumpovi a jeho rodine.

Dúfam, že Trumpa zavraždia, napísala senátorka. Vyhrážali sa jej
SITA/AP

Demokratka však uviedla, že nemá v pláne odstúpiť za to, čo označila ako "chybu". Mnoho vplyvných republikánov a demokratov v štáte Missouri vyzvalo senátorku Chappellovú-Nadalovú, aby po uvedenom odkaze, zverejnenom na jej osobnom účte na Facebooku, odstúpila. Odkaz znel: "Dúfam, že Trumpa zavraždia pri atentáte." Politička neskôr poznámku vymazala.

Ospravedlnila sa za to na tlačovej konferencii vo Fergusone v Missouri. Požiadala médiá, aby vopred neinformovali o tomto mieste, pretože po zverejnení svojej poznámky na Facebooku dostala vyhrážky smrťou.

Senátorka sa ospravedlnila aj obyvateľom Missouri a svojim kolegom zo štátneho zákonodarného zhromaždenia. Povedala, že bude ďalej bojovať za "záležitosti, ktoré sú pre mňa naozaj, naozaj dôležité".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok