V egyptskom letovisku uviazli dovolenkári zo Slovenska i Česka

TA3 ČTK
20.8.2017 15:56

V egyptskej Hurghade uviazlo pre poruchu lietadla spoločnosti Travel Service niekoľko desiatok klientov cestovnej kancelárie Fischer. Odlietať mali v sobotu popoludní, napriek tomu sa stále nachádzajú v egyptskom hoteli. Niektorí z nich sa sťažovali na zlú komunikáciu zo strany cestovnej kancelárie.

V egyptskom letovisku uviazli dovolenkári zo Slovenska i Česka
TASR/Štefan Puškáš

Poslali tím technikov

Hovorca cestovnej kancelárie Jan Bezděk povedal, že delegáti klientom poskytujú maximum informácií, o ďalšom postupe však musí rozhodnúť spoločnosť Travel Service. Letecký dopravca poslal v noci do Hurghady tím technikov, ktorí pracujú na oprave.

Lietadlo malo z Hurghady odlietať v sobotu o 14:35 do Bratislavy. "Po prvom hlásení závady sme sedeli v lietadle asi tri hodiny, kým prišli technici. Potom sa lietadlo pohlo na odletovú dráhu, opäť však ohlásili závadu. Boli sme preto poslaní späť do letiskovej haly, dostali sme pitie a kúsok bábovky," povedal jeden z turistov Jiří Polášek.

Ľudia sa vraj do lietadla opäť dostali až večer, problém sa však znova objavil a tak boli po polnoci odvezení naspäť do hotela.

Niektorí dostali strach

"Ide o problém s lietadlom, ktorý rieši Travel Service. Turisti sú momentálne v hoteli, majú zaistenú stravu all inclusive a starajú sa o nich," povedal Bezděk. Hovorkyňa spoločnosti Travel Service Vladimíra Dufková vyhlásila, že v noci do Egypta odletel tím technikov s náhradnými dielmi. "Teraz prebiehajú opravy a testy," podotkla.

Polášek sa sťažuje, že turisti nemajú dostatok informácií. Najskôr bol let posunutý na deviatu hodinu ráno, neskôr na 12:30, teraz vraj majú informácie o 17:00.

"Nemal by som problém s tým, keby povedali, že tu budeme dva dni a potom letíme. Ale toto odsúvanie sa nám nepáči," povedal. Niektorí dovolenkári sa podľa neho boja opätovne nastúpiť do rovnakého lietadla. "Naši delegáti sú s klientami v spojení a snažia sa ich o vývoji informovať. Všetko ale záleží na tom, kedy bude môcť lietadlo odletieť a o tom musí rozhodnúť letecká spoločnosť," dodal Bezděk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok