Nech sa nacisti opäť boja. Protinacistický pochod zatienil konzervatívcov

TA3 TASR
20.8.2017 08:48

Tisícky demonštrantov skandujúcich protinacistické heslá zatienili v sobotu v americkom Bostone malú skupinu konzervatívcov, ktorí plánovali "pochod za slobodu prejavu". Stalo sa tak týždeň po tom, ako pri násilných stretoch v meste Charlottesville v štáte Virgínia prišla o život jedna osoba a desiatky utrpeli zranenia.

Protidemonštranti pochodovali na miesto v Bostone, kde chceli konzervatívci vystúpiť s prejavmi. Skupina s názvom Bostonská koalícia za slobodu prejavu sa verejne dištancovala od neonacistov a bielych rasistov v Charlottesville. Konzervatívni aktivisti a ich priaznivci odišli zakrátko po tom, ako protidemonštranti skandovali heslá a niesli transparenty s nápismi Nech sa nacisti opäť boja alebo Miluj svojho suseda.

Polícia uviedla, že pochodu v Bostone, najväčšieho z približne piatich podobných sobotňajších podujatí v USA, sa zúčastnilo okolo 40.000 ľudí. Jeho priebeh bol prevažne pokojný, aj keď polícia zatkla 33 ľudí za výtržníctvo alebo napadnutie policajných dôstojníkov.

Americký prezident Donald Trump ocenil na Twitteri protestujúcich v Bostone za to, že sa jasne vyslovili proti fanatizmu a nenávisti a pochválil prácu polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok