Vrah z Barcelony možno uniká, zverejnili identitu podozrivého

TA3 ČTK
19.8.2017 07:47

Vodič dodávky, ktorý pri útoku v Barcelone zabil 13 ľudí, je možno stále na úteku. Podľa serveru BBC to uviedla španielska polícia. Pátra po Maročanovi Younesovi Abouyaaqoubovi, ktorého označujú médiá za predpokladaného šoféra. Pôvodne bol hlavným podozrivým Moussa Oukabir. Bol medzi piatimi útočníkmi, ktorých polícia zastrelila pri druhom útoku v meste Cambrils.

Podozriví plánovali podľa polície sofistikovanejšie útoky. Pri výbuchu v meste Alcanar však prišli o materiál na výrobu bomby, rozhodli sa tak útočiť pomocou automobilov. Bezpečnostné úrady sú presvedčené, že útoky v Barcelone a v meste Cambrils boli dielom teroristickej bunky s najmenej 12 členmi.

22-ročný Abouyaaqoub sa narodil v Maroku a žil v meste Ripoll, severne od Barcelony. Policajti v Ripolle zatkli tri osoby, ďalšia bola zadržaná v meste Alcanar. Traja zatknutí sú Maročania, jeden je Španiel. Za hlavného podozrivého bol považovaný Oukabir. Policajný šéf Josep Trapero však miestnej televízii povedal, že teória, podľa ktorej bol vodičom dodávky on, má teraz "menšiu váhu".

Polícia niekoľko hodín po útoku v Barcelone zastrelila v Cambrilse päť útočníkov, vrátane Oukabira. Stalo sa tak po tom, ako ozbrojenci autom zabili ženu a zranili ďalších šesť ľudí. Polícia identifikovala troch z piatich usmrtených útočníkov. V aute sa viezol 18-ročný Said Aallaa, 24-ročný Mohamed Hychami a spomínaný Oukabir.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok